Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.2.16

Σύσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα με Εκπροσώπους Διμερών Επιμελητηρίων στην Ελλάδα (Αθήνα, 2.2.2016)

Σύσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα με Εκπροσώπους Διμερών Επιμελητηρίων στην Ελλάδα (Αθήνα, 2.2.2016)



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, προήδρευσε σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους εκπροσώπους των διμερών-μικτών Επιμελητηρίων στην Ελλάδα. Η σύσκεψη, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά με το σύνολο των Επιμελητηρίων, είχε θέμα την ενδυνάμωση της συνεργασίας καθώς και την εδραίωση μόνιμου διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στα Επιμελητήρια και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα ο κοινός στόχος της διεύρυνσης των εμπορικών και επενδυτικών ροών ανάμεσα στη χώρα μας και τις, κατά περίπτωση, χώρες αναφοράς.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, αφού ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για την πρωτοβουλία οργάνωσης της εν λόγω συνάντησης, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα δράσεών τους και τις προτεραιότητές τους και υπογράμμισαν τη συνδρομή τους στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας. Εξέφρασαν την πρόθεση συντονισμού των δράσεών τους με τις δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συμβάλουν στην εμβάθυνση της υφιστάμενης διμερούς οικονομικής συνεργασίας, καθώς και την επέκτασή της σε νέους, καινοτόμους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Ο Υφυπουργός, κ. Μάρδας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των Επιμελητηρίων και εξέφρασε την επιθυμία αρωγής του έργου τους, μέσω προώθησης των δράσεών τους από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο πλαίσιο της στήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε, τη διοργάνωση τριών Οικονομικών Ημερίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή χωρών των Βαλκανίων, του Ευξείνου Πόντου, της Μεσογείου και των Αραβικών Χωρών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, πέραν των εκπροσώπων 19 διμερών επιμελητηρίων, και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Β’ Διευθύνσεις Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συμμετοχή Επιμελητηρίων
· Ελληνο-Γερμανικό
· Ελληνο-Γαλλικό
· Ελληνο-Ιταλικό
· Ελληνο-Βρετανικό
· Ελληνο-Ισπανικό
· Ελληνο-Τσεχικό
· Ελληνο-Φινλανδικό
· Ελληνο-Ελβετικό
· Ελληνο-Αμερικανικό
· Ελληνο-Καναδικό
· Ελληνο-Ρωσικό
· Ελληνο-Ουκρανικό
· Ελληνο-Ισραηλινό
· Ελληνο-Κινεζικό
· Ελληνικό-Αραβικό
· Ελληνο-Αφρικανικό
· Ελληνο-Κενυατικό
· Ελληνο-Σλοβακικό
· Ελληνο-Βιετναμέζικο

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης