Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.2.16

Ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε σήμερα συνέντευξη στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε σήμερα συνέντευξη στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ
και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τα σενάρια εκλογών, για το αγροτικό, για το ασφαλιστικό, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, καθώς και για τον νέο εκλογικό νόμο.
Σημεία από την συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

· Αγροτικό.
Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και σπούδασα με αγροτικό εισόδημα. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε φτιάξει συνεργατικές ενώσεις των αγροτών την συμφωνία για την νέα ΚΑΠ. Ξέρουμε ποιοι την υπέγραψαν. Η νέα ΚΑΠ θα αναθεωρηθεί το 2017 και θα πρέπει από τώρα, πρώιμα, ν’ ασχοληθούμε.
· Σύνταξη Αγροτών
Υπάρχει μια σύγχυση. Η σύνταξη σήμερα είναι 158 ευρώ. Μέχρι το 2026 θα φθίνει κάθε χρόνο κατά 4%. Οι αγρότες, πληρώνουν τώρα φόρο 900 ευρώ τον χρόνο και τους λέει η κυβέρνηση να πληρώνουν 14 ευρώ τον μήνα. Αλλά από εκεί που θα έπαιρναν 200 ευρώ θα παίρνουν 484 ευρώ, την εθνική σύνταξη. Αυτό αφορά στο 88% των αγροτών.
Όταν, όμως, δείχνεις αδιαλλαξία δεν διευκολύνεις την κατάσταση. Κατ’ εμέ, θα πρέπει το αγροτικό να έρθει στην Βουλή. Να πάρουν θέση κι αυτοί που κλαυθμηρίζουν. Ή με τον παπά θα είσαι ή με τον ζευγά,

· Διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
Δεν μπορούν να ζητάνε από αυτούς που τα έχουν καταθέσει όλα κι άλλες θυσίες. Δεν θα κοπούν οι κυρίες συντάξεις. Και κάνουμε προσπάθεια και για τις επικουρικές. Αν και το ΔΝΤ πιέζει, εμείς είμαστε η κυβέρνηση της Ελλάδος. Παρόλο που αυτή η κυβέρνηση είναι στην πιο δύσκολη καμπή της τετραετίας της.
· Για σενάρια εκλογών
Αυτή η κυβέρνηση έχει όραμα, στόχο, έχουμε Ιθάκη. Θα βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Απολογούμεθα στον ελληνικό λαό και μόνο. Μόλις ξεπεράσουμε την πρώτη αξιολόγηση, θα περάσουμε σε ανάπτυξη - υπολογίζω από τον Απρίλιο και μετά. Αλλά και οι άλλοι ας κάνουν όνειρα θερινής νυχτός για αποστασίες, και άλλα αποσταθεροποιητικά σενάρια, εκλογές κτλ. Αλλά τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

· Για εκλογικό νόμο
Μόλις τελειώσει το ασφαλιστικό και το αγροτικό και αφού υπάρξει ένας στέρεος διάλογος και ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων, θα φτιάξουμε έναν νέο εκλογικό νόμο. Στόχος μας είναι να προσελκύσει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων οι οποίοι τώρα αποστρέφουν το πρόσωπο τους από την πολιτική ώστε να μπορέσει να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Πρέπει να ψηφιστεί από 200 βουλευτές και να υπάρξει σύγκλιση και σύνεση. Ο διάλογος θα αρχίσει την άνοιξη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης