Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.2.16

Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο


Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς των δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες.


Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.
Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ήταν τύπου ΑΒ-212, και κατέπεσε βορειοδυτικά της νήσου Κινάρου, κοντά στη Λέρο.
Στην Κίναρο, την περιοχή των ερευνών, όπου συνετρίβη το ελικόπτερο μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.
Τη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.
Θρήνος στη Λέρο για τον ανθυπασπιστή
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος, κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 χρονών. Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο.
Η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στο νησί όπου η οικογένεια Ευαγγέλου έχει πολλούς συγγενείς και φίλους.
Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του ΠΝ
Συνεχής επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - ΥΠΕΘΑ μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού
«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Π. Καμμένος

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης