Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.2.16

Πρόεδρος Γιούνκερ: "Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων"

Πρόεδρος Γιούνκερ: "Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης
ή στιγματισμού των Ελλήνων"

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, απευθύνθηκε σήμερα το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σχετικά με την προσφυγική κρίση, με την οποία θα ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Γιούνκερ κάλεσε εκ νέου τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. «Κάθε ημέρα η προσφυγική κρίση καθίσταται κρίση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ακριβώς επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο συντονισμό, περισσότερη συνεργασία, περισσότερη Ένωση». Ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν «κοινή ευθύνη» για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, και «αυτή ακριβώς η κοινή ευθύνη πρέπει πλέον να μετατραπεί σε δράση από όλους».
Όσον αφορά το κεκτημένο Σένγκεν, ο Πρόεδρος της ΕΕ ήταν σαφής: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σωθεί το Σένγκεν: πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες του. Θα σώσουμε το Σένγκεν εφαρμόζοντάς το». Σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σένγκεν, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης