Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.2.16

Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνεια των Detrop-Artozyma



Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνεια των Detrop-Artozyma


Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στην τελετή εγκαινίων των εκθέσεων Τροφίμων και Ποτών, Detrop Boutique, και Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, ArtoZyma, στη διάρκεια της οποίας απηύθυνε χαιρετισμό προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Ο χαιρετισμός της Υφυπουργού ήταν ο ακόλουθος:

Στη φετινή Detrop λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες παραγωγοί από όλα τα μέρη της χώρας μας, και ιδιαίτερα από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικροί ή μεσαίοι παραγωγοί. Θα ήθελα να τονίσω ότι νιώθω και εγώ ένα κομμάτι αυτού του κόσμου, καθώς κατάγομαι από έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, το νομό Σερρών, και γνωρίζω από κοντά την αγάπη και το πάθος με τα οποία ο Έλληνας παραγωγός δημιουργεί τα προϊόντα του. Είναι ευχή μου λοιπόν ότι μέσα από την έκθεση, οι παραγωγοί μας, θα έχουν πολλές ευκαιρίες προβολής στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.
Θέλω να τονίσω, όπως είπα και στη συνέντευξη τύπου, ότι η λογική της Detrop βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη θέληση της κυβέρνησής, που θεωρεί κύρια διέξοδο της Ελλάδας, τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας από προϊόντα που μόνο η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει. Η Ελλάδα μας εξάλλου είναι γνωστή για τα μοναδικά προϊόντα που παράγει, τα οποία φτιάχνονται και προωθούνται από εξαιρετικούς ανθρώπους με δημιουργικό νου και διάθεση. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε «η χώρα του Ευ Ζην» και πρόσφερε το κάτι παραπάνω, το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό. Εκεί βρίσκεται η δύναμή της, στην οποία οφείλουμε να επενδύσουμε.
Η Detrop έχει στόχο της τα προϊόντα με κατατεθειμένη ελληνική ονομασία, να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να βάλουν την Ελλάδα σε κάθε σπίτι. Για να πετύχουμε σ' αυτό το στόχο, είναι ξεκάθαρο ότι το ελληνικό προϊόν πρέπει να είναι επώνυμο, τυποποιημένο και να υπηρετεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Θεωρώ λοιπόν την έκθεση Detrop ως ιδιαίτερα σημαντική, γιατί πέρα από τα προϊόντα που παρουσιάζονται σ' αυτήν, προσφέρει πληροφόρηση και τεχνογνωσία σε όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους θα φανούν οι δυνατότητες των Ελλήνων, να παράγουν το “ξεχωριστό”. Τα ποιοτικά προϊόντα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρέσβεις της χώρας μας, και η Detrop να αποδειχτεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για τη διεθνή πορεία τους. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ επίσης στα ιδιαίτερης αξίας και γεύσης τυριά και κρασιά, που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της Cheese & Wine, τα οποία μπορούν πραγματικά “να ευφράνουν την καρδιά του ανθρώπου”.
Δίνω λοιπόν για ακόμη μια φορά τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες φορείς, και στους επαγγελματικούς συνδέσμους που εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία της Detrop, και τους εύχομαι η δουλειά τους να φτάσει σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.
Η Detrop, όπως και η Artozyma, όπως και η έκθεση Cheese & Wine, μπορούν, και πρέπει, να καθιερωθούν ως οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις των σχετικών κλάδων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όλοι οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να τις στηρίξουμε και να τις επισκεφτούμε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης