Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.16

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης με τον Πρόεδρο και Διευθυντές του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης

με τον Πρόεδρο και Διευθυντές του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη
Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Καθηγητής Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθυντής του ΙΝΕΒ, Κώστας Σταματόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΝΕΒ Αναγνώστης Αργυρίου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, Γεωργία Αϋφαντοπούλου, από πλευράς του ΕΚΕΤΑ, καθώς και οι Αθανάσιος Γκάρσεν και Σταματίνα Τριβιζάκη, του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν, προκειμένου να υπάρξει στη συνέχεια θεσμική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφ’ ενός και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης αφ΄ ετέρου, ήταν εστιασμένα :

Στη συμβολή των Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών και των εξαιρετικών υποδομών και εργαστηρίων του ΙΝΕΒ, σε κρίσιμα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα, όπως η ταυτοποίηση προϊόντων με χρήση αναλύσεων DNA, οι γενετικές βελτιώσεις των αυτοχθόνων φυλών στην κτηνοτροφία ως μοναδικού συγκριτικού πλεονεκτήματος και ως πλεονέκτημα στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων με την δυνατότητα ιχνηλασιμότητας στον τομέα των εξαγωγών. Καθώς και στην καθοριστική σημασία των συντονισμένων μεταφορών και των logistics στις αγορές των προϊόντων αγροδιατροφής, που ερευνά το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, με στόχο τις συνέργειες για την αυξημένη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων στις εξαγωγές προκειμένου να αξιοποιηθεί η διεπιστημονική έρευνα για την περιφερειακή ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός παραβρέθηκε στη συνάντηση επιστημονικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΙΝΕΒ και του ΚΕΓΒΖ αφ΄ενός και αφ΄ετέρου εκπροσώπων μεγάλης Βελγικής εταιρείας που εισάγει προϊόντα κρεατοσκευασμάτων από την αυτόχθονη φυλή του μαύρου χοίρου. Τους βέλγους επιχειρηματίες συνόδευε Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβέν, ο οποίος παρενέβη στην διαδικασία με επισημάνσεις και ερωτήσεις. Η συνάντηση είχε σκοπό την επιστημονική ενημέρωση τόσο της εισαγωγικής εταιρείας όσο και του βελγικού καταναλωτικού κοινού - αφού καταγράφηκε από βελγικό συνεργείο τηλεόρασης- πάνω στα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων του μαύρου χοίρου, όπως αυτά προκύπτουν από τις αναλύσεις των εργαστηρίων του ΕΚΕΤΑ . Οι ερευνητές τόσο του ΙΝΕΒ όσο και του ΚΕΓΒΖ υπογράμμισαν την μοναδικότητα της αρχαίας αυτόχθονης φυλής του ελληνικού μαύρου χοίρου, η οποία αποδεικνύεται από τις αναλύσεις DNA που πραγματοποιούνται στο ΕΚΕΤΑ και διατηρείται – βελτιώνεται από την επιστημονική δουλειά του ΚΕΓΒΖ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης