Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.16

Συνέντευξη Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κας Μ. Χρυσοβελώνη στο ΜΕGA

Συνέντευξη Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κας Μ. Χρυσοβελώνη στο ΜΕGA



Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υπήρξε καλεσμένη η Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και δικτύων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η Υφυπουργός άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την για μικροπολιτική τακτική που λειτουργεί αυτόματα ως εμπόδιο για εθνική συνεννόηση. Ακόμη έκανε λόγο για αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων καθώς με τη συγκεκριμένη μικροπολιτική στάση της στηλιτεύει κάθε προοπτική για συναίνεση και κοινή εθνική γραμμή σε σημαντικά θέματα, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό η Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ότι υπάρχει μια διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, στην οποία η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και έχει ως ξεκάθαρο στόχο μια συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο. Παράλληλα σημείωσε ότι η αντιπολίτευση, για άλλη μια φορά, ασκεί κενή κριτική χωρίς να έχει καμία συγκεκριμένη αντιπρόταση.
Η κα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα του προσφυγικού όπου κατ αρχήν εξήρε την καθοριστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, της αστυνομίας και του λιμενικού, αλλά και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. Μίλησε για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω των προσφυγικών ροών, την οποία όμως η κυβέρνηση χειρίζεται με αποτελεσματικότητα καθώς υπάρχει άψογος συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων. Ωστόσο έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την τήρηση των συμφωνηθέντων με την Τουρκία για την άμεση επανεισδοχή των παράτυπων προσφύγων.
Τέλος, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στη Σμύρνη και το  4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην οικονομία και στο προσφυγικό, δραστηριοποιείται και παράγει έργο και σε άλλους κλάδους όπως είναι αυτοί του τουρισμού, των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης