Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.16

Ομιλία του υπουργού ΕΣΔΑ κ.Π. Κουρουμπλή στο ΣΕΠΕ.

Ομιλία του υπουργού ΕΣΔΑ κ.Π. Κουρουμπλή στο ΣΕΠΕ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν, σήμερα, εκ των ομιλητών στο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η χώρα θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια εάν αξιοποιηθεί το μεγάλο γνωστικό κεφάλαιο και η υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουν οι φορείς τεχνολογίας και πληροφορικής και εάν η Πολιτεία αναδιατάξει τις επιλογές που πραγματικά δίνουν προοπτική και δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Αναφερόμενος στην δύσκολη εθνική προσπάθεια αυτήν την περίοδο υπογράμμισε:
«Είναι κοντά η Ιθάκη αυτής της προσπάθειας, η ρύθμιση δηλαδή του χρέους που πνίγει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Στον τομέα της τεχνολογίας έχουμε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα κάνει τα μεγάλα βήματα ώστε να καλύψει το κενό που τη χωρίζει από άλλες χώρες. Έχουμε όλα τα εχέγγυα και κυρίως τα δυνατά μυαλά ώστε να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση και να νοιώσουμε ότι κερδίζει η πατρίδα».

Ο Υπουργός ΕΣΔΑ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να λύσει το Δημόσιο τα μεγάλα του προβλήματα μέσω της Διαλειτουργικότητας.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Υπάρχουν πάνω από 280 μητρώα τα οποία δεν διαλειτουργούν. Πάνω από 11 εκατ. πιστοποιητικά τον χρόνο που κυκλοφορούν έγχαρτα. Ο στόχος του Υπουργείου είναι να καταστήσει μια βάση ταυτοποίησης ώστε πάνω σε αυτή να διασυνδεθούν όλα τα μητρώα. Κι αυτό, διότι πλέον πρέπει να πάμε στη λογική της εξυπηρέτησης του πολίτη και της απελευθέρωσης της οικονομίας από αυτού του είδους τις δεσμεύσεις. Μέσα στο 2016 θα ολοκληρώσουμε το μητρώο και θα προχωρήσουμε στη διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του δημοσίου ώστε να απαλλάξουμε τον πολίτη από την ταλαιπωρία και η χώρα να απαλλαγεί από αυτού του είδους τα ελλείμματα που την χωρίζουν από άλλες πιο προχωρημένες».

Τέλος υπογράμμισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για να απαλλαγούμε από αυτό το ομιχλώδες περιβάλλον και να αξιοποιήσουμε τα μέσα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης