Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.16

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με A. Guterres (Λισαβόνα


Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με A. Guterres (Λισαβόνα, 09.03.2016)




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης συναντήθηκε, σήμερα,  στη Λισαβόνα, με τον κ. António Guterres, υποψήφιο της Πορτογαλίας για τη θέση Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Ο κ. Guterres παρουσίασε στον ΑΝΥΠΕΞ την υποψηφιότητά του για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, οι δύο άνδρες εστίασαν στα κοινά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Πορτογαλία, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που αφορούν τόσο τις δύο χώρες όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Guterres σημείωσε ότι, η Ελλάδα πιέζεται από την έλλειψη αλληλεγγύης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται υπό την πίεση της λιτότητας των τελευταίων ετών. Οι συνομιλητές συμφώνησαν πως παρατηρείται το φαινόμενο οι ίδιοι πολιτικοί που εμφανίζονται αυστηροί στην τήρηση κανόνων και δεσμεύσεων όσον αφορά την οικονομία και τα Μνημόνια, δεν πιέζουν εξίσου τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόζουν τις κοινές συμφωνίες της Ένωσης που αφορούν στην προσφυγική κρίση.

Ο κ. Ξυδάκης ολοκληρώνει, σήμερα, την επίσκεψή του στην Πορτογαλία κατά την οποία πραγματοποίησε συναντήσεις με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας, κυρία Margarida Marques,  την Υπουργό Εσωτερικών, κυρία Constança Urbano de Sousa, καθώς και αντιπροσωπεία του Βloco de Εsquerda. Επιπλέον, συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία της κυρίας Regina Bastos, βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (PSD).

Ο ΑΝΥΠΕΞ θα μεταβεί σήμερα στη Ρώμη όπου και έχουν προγραμματιστεί αύριο συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Sandro Gozi, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Filippo Bubbico και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας, κ. Vincenzo Amendola.


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης