Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή βράβευσης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή βράβευσης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
(Κ.Ο.Ε.) για τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός είπε:
Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην εκδήλωση για την βράβευση των αθλητών, των αθλητριών και των προπονητών που διακρίθηκαν  το 2015.
Αποτελεί για μένα προσωπικά, ιδιαίτερη χαρά, η παρουσία μου σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το αληθινό πρόσωπο του αθλητισμού, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια, ευτελές συμφέρον, στείρο οπαδισμό, μεροληψία και εξαχρείωση, ιδιότητες που δυστυχώς, δεν σπανίζουν στην αθλητική ζωή της χώρας μας.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες, όντας πεπεισμένος ότι και το 2016, θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο που τους οδήγησε στην επίτευξη των προσωπικών και συλλογικών τους στόχων, τον δρόμο της προσπάθειας, της επιμονής, της αγωνιστικότητας και της καρτερίας.
Η Πολιτεία οφείλει, τόσο συνταγματικά όσο και ως εκπεφρασμένη, κεντρική πολιτική βούληση, να υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την παραπάνω προσπάθεια. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με μια σειρά από ενέργειες ανταποκρίνεται άμεσα στην παραπάνω επιταγή.
Ήδη, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (που δυστυχώς εκκρεμούσε παραπάνω από τρία χρόνια) για την αδειοδότηση των ανοιχτών δεξαμενών κολύμβησης για προπονήσεις και την προσωρινή άδεια λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου του Ο.Α.Κ.Α. για αγώνες κολύμβησης και συγχρονισμένης κολύμβησης.
Επίσης, ανταποκριθήκαμε  άμεσα, για να  αποκατασταθεί πιθανή αδικία, με επείγουσα νομοθετική ρύθμιση και συμπεριλάβαμε τους αγώνες στο Μπακού στη λίστα των υπό μοριοδότηση διεθνών αγώνων.
Παράλληλα, όπως θα έχετε πληροφορηθεί, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά του δημοτικού, ώστε αφενός να εξοικειωθούν με τα αγωνίσματα της πισίνας και αφετέρου, να αποκτήσουν βασικές και σωτήριες γνώσεις κολύμβησης.
Επιπλέον, μια σειρά από άλλες ενέργειες (σύνδεση αθλητισμού με ΈΣΠΑ, επιμορφωτικά σεμινάρια, εποπτεία και ενέργειες για κολυμβητήρια Ναυπάκτου και Χανίων ), δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του αθλητισμού.
Τέλος, το νομοθετικό έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο ο νόμος που θα καταπολεμά το ντόπινγκ, με την εναρμόνιση των διατάξεων της WADA με τις αντίστοιχες του ΕΣΚΑΝ. Ενώ, παράλληλα στο τέλος του μήνα, θα παραδοθεί το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το νέο αθλητικό νόμο, που θα εξορθολογίζει πλήρως το αθλητικό σκηνικό.
Αποδεικνύεται ότι η θέληση, η γνώση και η αποφασιστικότητα  μπορούν να υπερνικήσουν τις οικονομικές αντιξοότητες, προσφέροντας στην αθλητική κοινωνία τις κατάλληλες συνθήκες για να ασκεί απερίσπαστα το έργο της. Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, για το καλό του Έλληνα αθλητή, για το καλό της Ελληνικής κοινωνίας.
Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους αθλητές της Ομοσπονδίας, όντας βέβαιος ότι η παρουσία τους σε μια σειρά διεθνών αγώνων με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα γεμίσει με αισθήματα χαράς και περηφάνιας τους Έλληνες φιλάθλους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης