Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.3.16

Συνεδρίαση Eurogroup και Συμβούλιο ECOFIN (7-8 Μαρτίου)

Συνεδρίαση Eurogroup και Συμβούλιο ECOFIN
(7-8 Μαρτίου)


Σήμερα το απόγευμα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup. Το Eurogroup θα εξετάσει την εξέλιξη των οικονομικών προγραμμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Αναμένεται να ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή των σχεδίων των δημοσιονομικών προγραμμάτων για το 2016. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμμετάσχει σε συζήτηση σχετικά με τη χρήση της συγκριτικής αξιολόγησης όσον αφορά τις πτυχές της διαρθρωτικής πολιτικής με στόχο την επίτευξη βέλτιστων πρακτικών.
Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και οι Επίτροποι κ. Χίλ, και κ. Μοσκοβισί θα εκπροσωπήσουν την Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ECOFIN. Στο νομοθετικό τομέα, οι υπουργοί θα κληθούν να καταλήξουν σε έναν γενικό προσανατολισμό σχετικά με σχέδιο οδηγίας για την ανταλλαγή μεταξύ των φορολογικών διοικήσεων των φορολογικών πληροφοριών που αφορούν πολυεθνικές εταιρείες. Θα ενημερωθούν επίσης για την πρόοδο σχετικά με θέματα που αφορούν την τραπεζική ένωση. Στο πλαίσιο της συζήτησης για το Εξάμηνο, η Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη τα ευρήματα σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των εμποδίων στις επενδύσεις, σύμφωνα με τον τρίτο πυλώνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη. Επίσης, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εκθέσεις ανά χώρα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου, οι οποίες προβαίνουν σε απολογισμό της προόδου όσον αφορά την αντιμετώπιση των ειδικών ανά χώρα συστάσεων του 2015. Τέλος, η Επιτροπή από κοινού με την Προεδρία θα υποβάλει έκθεση σχετικά με το αποτέλεσμα της συνόδου της Ομάδας των 20 (G 20) που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη.
Ο Eπίτροπος Μοσκοβισί θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή στις συνεντεύξεις Τύπου τόσο μετά τη σύνοδο του Eurogroup όσο και μετά τη σύνοδο του ECOFIN (ζωντανή μετάδοση από το EbS).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης