Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.3.16

Πρόγραμμα επικείμενων συναντήσεων ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Ξυδάκη με ομολόγους του σε Πορτογαλία και Ιταλία

Πρόγραμμα επικείμενων συναντήσεων ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Ξυδάκη με ομολόγους του σε Πορτογαλία και Ιταλία



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες επισκέψεις σε πρωτεύουσες του  Ευρωπαϊκού Νότου όπου θα συναντηθεί με ομολόγους του.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός θα μεταβεί στην Πορτογαλία από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, σήμερα, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό στη συνάντηση των ηγετών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του  κ. Ξυδάκη στην Ιταλία.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του κ. Ξυδάκη, η οποία μέχρι τώρα έχει συμπεριλάβει συναντήσεις με ομολόγους του στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Στόχος των επισκέψεων είναι να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις σε ζητήματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος καθώς και για την προσφυγική κρίση.

Πρόγραμμα Επισκέψεων:

- Την Τρίτη, 8 Μαρτίου, ο ΑΝΥΠΕΞ θα βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου θα συναντήσει διαδοχικά στη Λισαβόνα την Υφυπουργό Εξωτερικών κα Margarida Marques, την Υπουργό Εσωτερικών, κα Constança Urbano de Sousa, τον κ. António Guterres, υποψήφιο Πορτογαλίας για θέση Γ.Γ. ΟΗΕ καθώς και τη βουλευτή του Βloco de Εsquerda, κα Catarina Martins. Επιπλέον, θα συμμετάσχει σε ακρόαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου υπό την προεδρία της κας Regina Bastos, βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (PSD).

- Την Πέμπτη, 10 Μαρτίου, ο ΑΝΥΠΕΞ θα βρίσκεται στην Ιταλία όπου θα πραγματοποιήσει στη Ρώμη διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Sandro Gozi, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας, κ. Vincenzo Amendola.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης