Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.4.16

«παρών» στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής

έδωσε το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνοδεύουν την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, ο Σύμβουλος Διοίκησης του Προγράμματος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κ. Δημήτρης Γιολάσης, ο Μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.
Ο κ. Κοντονής αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά για την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί, είπε τα εξής:
«Η στιγμή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά και η διαδικασία της λαμπαδηδρομίας είναι μια στιγμή κορυφαία κατά τη γνώμη μου και υψηλού συμβολισμού. Στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ο αθλητισμός πρέπει να αναβαπτίζεται και να αναγεννάτε από τα ιδανικά του ολυμπισμού, δηλαδή ενός υγιούς ανταγωνισμού και ενός πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης, διότι δυστυχώς στις μέρες μας ο αθλητισμός δηλητηριάζεται από αρνητικά γεγονότα και φαινόμενα.
Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία, σήμερα οι πάντες να ξαναθυμηθούν και να αναλογιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό τις τεράστιες ευθύνες τους κοιτάζοντας πίσω. Δεύτερον αυτή την περίοδο δυστυχώς η υφήλιος συγκλονίζεται από πολέμους, από τρομοκρατικές ενέργειες, από ροές προσφύγων που μεταφέρουν ένα μήνυμα και ένα αίτημα προς τους πολιτισμένους λαούς της Ευρώπης για αλληλεγγύη. Και θέλω εδώ να θυμίσω ότι την περίοδο διεξαγωγής των ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα σταματούσαν όλες οι εχθροπραξίες ακριβώς για να εμπεδωθεί αυτό το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης. Το μήνυμα ότι μπορούν τα προβλήματα να λυθούν και με άλλους τρόπους. Και το τρίτο είναι ότι, δυστυχώς, το νόημα του υγιούς ανταγωνισμού και του Ευ Αγωνίζεσθαι δηλητηριάζεται και αυτό από τη μάστιγα της φαρμακοδιέγερσης για την οποία πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γραφτεί. Να υπενθυμίσω ότι η ελληνική κυβέρνηση, πήρε την πρωτοβουλία και τον προηγούμενο μήνα ψηφίστηκε από τη Βουλή η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA και πιστεύουμε ότι το σύνολο των ενεργειών της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα στην κατεύθυνση που περιγράψαμε, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του αθλητισμού και της αναγέννησης των ιδανικών των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τέλος θέλω να πω το εξής: η πρωτοβουλία που παίρνουν οι οργανωτές των εκδηλώσεων, η περιφέρεια και οι δήμοι, να συναρθρωθεί ο αθλητισμός με τον πολιτισμό, είναι μία υψηλού επιπέδου πρωτοβουλία, διότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι έννοιες αδιαίρετες και ο ένας τροφοδοτεί τον άλλο, όσο και αν η οργανωμένη αλητεία των γηπέδων και παράγοντες που λυμαίνονται επί χρόνια το χώρο του αθλητισμού, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους ανθρώπους του πολιτισμού, διαπρεπείς καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, τις αναβαθμίζουν με την παρουσία τους και δίνουν κύρος σ’ αυτό το θεσμό. Συγχαρητήρια σε όλους και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης σε όσα σας τόνισα προηγουμένως θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Οι τελευταίες εξελίξεις πιστεύω ότι πείθουν ακόμα και τον τελευταίο κακοπροαίρετο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης