Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.9.16

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Να επιδιώκουν την αριστεία, παρότρυνε τους μαθητές ο ΠτΔ

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ 14Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

12/9/2016
«Καλή σχολική χρονιά. Κι επιτρέψατέ μου να μοιρασθώ μαζί σας τις ακόλουθες τρεις σκέψεις:
Πρώτον, να μελετάτε. Να μελετάτε ευσυνείδητα και μεθοδικά. Διότι πρέπει να θυμάσθε ότι κανένας «δείκτης ευφυΐας» δεν αντικαθιστά τη μελέτη.
Δεύτερον, ν’ αγαπάτε αυτό που μελετάτε δίχως βεβαίως, όπως θα σας πω στη συνέχεια, να θεωρείτε ό,τι μελετάτε ως «θέσφατο» σε βαθμό που να καταπιέζει τις δικαιολογημένες απορίες οι οποίες αναφύονται σταδιακώς καθώς εμβαθύνετε στη γνώση. Διότι δεν πρέπει να υποτιμάτε ότι το προϊόν της κριτικής μελέτης είναι εκείνο που διαμορφώνει, εν τέλει, την προσωπικότητά σας και τον χαρακτήρα σας.
Και, τρίτον, πάνω σ’ αυτό που μελετάτε πρέπει ν’ αρχίσετε σιγά-σιγά, όσο «ανεβαίνετε» από τάξη σε τάξη, να «χτίζετε» τη δική σας συμβολή στη γνώση. Κι αυτό πρέπει να γίνει χωρίς αλαζονεία αλλά με λελογισμένη και τεκμηριωμένη αποφασιστικότητα.
Καταλήγω με την εξής, διπλή, παραίνεση μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που κι εσείς βιώνετε: Πριν απ’ όλα να θυμάσθε ότι, εφόσον έχετε την ανάλογη θέληση, «ο κόσμος είναι δικός σας». Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει στο δρόμο προς την πρόοδο αν είσθε αποφασισμένοι. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει η Αριστεία αλλά, όλως αντιθέτως πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι, αφού έτσι μπορείτε να επιτύχετε την τελική σας κοινωνική – και όχι μόνο - καταξίωση. Πέραν τούτου, να τιμάτε τους δασκάλους σας για την ανεκτίμητη εκπαιδευτική προσφορά τους προς εσάς, καθώς και τους γονείς και την εν γένει οικογένειά σας, για τις θυσίες που υφίστανται προκειμένου εσείς «ν’ ανοίξετε την περπατησιά σας» στο δρόμο της ζωής και της δημιουργίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης