Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.11.16

Γ. Κατρούγκαλος: Σημαντικές προοπτικές για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία

Γ. Κατρούγκαλος: Σημαντικές προοπτικές για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία


Πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Πολωνίας υπέγραψαν στη Βαρσοβία ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Διπλωματίας Ρόμπερτ Γκρέι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, το πρωτόκολλο δημιουργεί ένα πλαίσιο για τη σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων των δύο χωρών στο πεδίο της οικονομικής διπλωματίας.
Για σημαντικές προοπτικές και για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, έκανε λόγο και ο κ. Κατρούγκαλος, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας
Από τη μεριά του, ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός δήλωσε «χαρούμενος για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Πολωνίας και της Ελλάδας, και ιδιαίτερα στον σημαντικό τομέα της οικονομικής διπλωματίας». Μιλώντας για τη σημασία της συμφωνίας, επισήμανε πως «δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών καθώς επίσης και μια βάση για τακτικές διαβουλεύσεις».
Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Βαρσοβία, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων είχε σήμερα εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, το προσφυγικό και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με τον Πολωνό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κόνραντ Ζιμάνσκι (Konrad Szymaski).  Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας και είχε σειρά διμερών επαφών με υποψήφιους επενδυτές στη χώρα μας, με ιδιαίτερα αισιόδοξες προοπτικές, όπως εκτίμησε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης