Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.2.17

Δ.Παπαδημητρίου: Σύντομα η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης


Δ.Παπαδημητρίου: Σύντομα η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Την πεποίθησή του ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, καθώς τα θέματα που χωρίζουν τις δυο πλευρές είναι λίγα, εξέφρασε με συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου.
Όπως επισημαίνει, απαντώντας στα ερωτήματα του Σταμάτη Ζησίμου, ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση, "ευελπιστώ βάσιμα πως θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα".
Ο ίδιος εκτιμά ότι οι περιπλοκές που δημιουργεί το ασταθές και βεβαρημένο πολιτικά διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδράσουν θετικά για την Ελλάδα αφού ασκούν πίεση στην ΕΕ για τη διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής, λειτουργίας και ύπαρξής της, ώστε να μην επιτρέπει καμία ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα με τη μορφή εξόδου χώρας από αυτήν.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης χαρακτηρίζει τον στόχο για ανάπτυξη της τάξης του 2,7% εφέτος ως φιλόδοξο, αλλά όχι ανέφικτο και παρουσιάζει τους βασικούς άξονες για την επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Τέλος, ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι "το σχεδιαζόμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των "κόκκινων δανείων" των επιχειρήσεων βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαμόρφωσης και σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης