Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.3.17

Δ. Παπαδημητρίου: Οι επιλογές προσώπων γίνονται με γνώμονα τις αναπτυξιακές δυνατότητες και πολιτικές της χώρας εντός της Ευρωζώνης

Δ. Παπαδημητρίου: Οι επιλογές προσώπων γίνονται με γνώμονα τις αναπτυξιακές δυνατότητες και πολιτικές της χώρας εντός της Ευρωζώνης

Οι επιστήμονες που έχουν επιλεγεί για να προσφέρουν στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, έχουν αξιόλογο ερευνητικό έργο και διεθνή εμπειρία, ενώ το σημερινό μακροοικονομικό πλαίσιο είναι διαφορετικό από την περίοδο 2010 - 2013, όπου το "Grexit" ήταν στην καθημερινή επικαιρότητα στοn διεθνή Tύπο. Η κυβέρνηση έχει κατηγορηματικά απορρίψει οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή του νομίσματος, και η πολιτική αυτή αντικατοπτρίζεται όχι μόνον στην εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και των διεθνών αγορών.
Αυτά υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αφορμή τις ερωτήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τις επιλογές προσώπων σε θέσεις του Αναπτυξιακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Πολύ μεγάλο αλλά αδικαιολόγητο θόρυβο έχουν ξεσηκώσει οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ανδρέας Λοβέρδος και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις του Αναπτυξιακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι προσωπικές απόψεις ή και στάσεις που τα άτομα αυτά έχουν προβάλει στο παρελθόν είναι ασυμβίβαστες με τις νέες επίσημες θέσεις τους.
Θέλω λοιπόν, να διευκρινίσω πως οι επιλογές των συνεργατών μου δεν γίνονται με κάποια στενά πολιτικά - κομματικά κριτήρια ταύτισης απόψεων, αλλά με γνώμονα το επιστημονικό τους κύρος -ενίοτε διεθνώς αναγνωρισμένο- την εμπειρία τους και ενδεχομένως την προηγούμενη αγαστή συνεργασία μας και φυσικά το αδιάβλητο του ήθους τους. Όταν συνεπώς, ζητώ τη συνεργασία τους, αυτή έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και προδιαγραφές που το υπουργείο θέτει και με τα δεδομένα αυτά καλούνται να εργαστούν και να αποδώσουν. Το πλαίσιο αυτό είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες και πολιτικές της χώρας εντός της Ευρωζώνης και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης