Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.3.17

Γ. Σταθάκης: Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απορρύθμιση

Γ. Σταθάκης: Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απορρύθμιση 

«Εάν θέλεις να κάνεις εχθρούς, προσπάθησε να κάνεις αλλαγές». Αυτό είναι το απόσταγμα της κυβερνητικής εμπειρίας του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, όπως το περιέγραψε ο ίδιος στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή «Κρίση- Μεταρρυθμίσεις- Ανάπτυξη» που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας στο Κοινοβούλιο.
Κατά την εισήγησή του στη συνεδρία με θέμα «Τεχνολογία και των Μεταρρυθμίσεων και Διεθνείς Συγκρίσεις», ο Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά παραδείγματα μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών, πρωταρχικός γνώμονας των οποίων είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η διαφάνεια. «Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απορρύθμιση» τόνισε ο υπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που δρομολογούνται στον τομέα της ενέργειας.
«Ο τομέας της ενέργειας αλλάζει» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση ενισχύονται οι ανεξάρτητες αρχές, διαχωρίζονται τα δίκτυα από τις υποδομές και, τέλος, ανοίγει η αγορά με τη θέσπιση κανόνων, στόχος των οποίων είναι η καλή λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλους τους επί μέρους τομείς της ενέργειας. Τόνισε ακόμη ότι πυλώνας της μεταρρύθμισης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ τομή θα αποτελέσει η εισαγωγή μιας νέας μορφής επιχειρηματικότητας, ο λεγόμενος ενεργειακός συνεταιρισμός που αποτελεί πάγια τακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης