Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.3.17

Ενιαία θέση κυβέρνησης και βουλευτών στο θέμα της ΔΕΗ

Ενιαία θέση κυβέρνησης και βουλευτών στο θέμα της ΔΕΗ

Οι ελληνικές αρχές εργάζονται εντατικά ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις. ανέφερε για την διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει, τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα καιέξω από κάθε συμφωνία και λογική είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Τις τελευταίες μέρες η ΝΔ βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Και πρoσέθεσε: «Ειλικρινά πάντως μιλώντας λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο κ. Μητστοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».
«Συμπαγείς η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο θέμα της ΔΕΗ»
Απολύτως ενιαίες και συμπαγείς είναι κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπογράμμισε ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Εν πρώτοις θύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει και ήταν έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη ΔΕΗ, το οποίο, χονδρικά, προέβλεπε τα εξής: Ιδιωτικοποίηση μεγάλου ποσοστού των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Και οι δύο αποφάσεις ανατράπηκαν από την παρούσα κυβέρνηση», επεισήμανε.
Και συμπλήρωσε λέγοντας, «όταν έλθει η τελική συμφωνία, θα κληθούμε να πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις, που θα συγκριθούν με:
-όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ,
-όσα απαιτούσαν οι δανειστές καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και που είναι και παράλογα και πάνε πίσω από τα συμφωνηθέντα.
-τις προγραμματικές θέσεις της ίδιας της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε συγκρίσεις» και προέβλεψε: «Η συμφωνία θα είναι τέτοια, που δεν θα επιτρέψει τη συμφωνία της από κανέναν».
Καταλήγοντας, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα είναι ενιαία και συμπαγής, και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με όρ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης