Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.3.17

Γ. Δραγασάκης: Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης

Γ. Δραγασάκης: Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πρωτίστως πολιτικό και έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση μέσα από το μετασχηματισμό της σε μια δημοκρατική και κοινωνική καταρχήν ένωση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης στην εκδήλωση με θέμα "60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση" (1957-2017)», που οργάνωσε το ΕΚΠΑ με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού βιβλίου, "Ευρωπαϊκή Ένωση: Δημιουργία, εξέλιξη, προοπτικές". 
«Η θέση της Ελλάδας στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και για το μετασχηματισμό της, κατά τη γνώμη μου, μπορεί και πρέπει να είναι ουσιαστική», ανέφερε ο κ.Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί από την κρίση και από λανθασμένες πολιτικές διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και γεωστρατηγικό ρόλο που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
«Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπέρ της δυνατότητας ενισχυμένων συνεργασιών, χωρίς αποκλεισμούς σε μια Ευρώπη με ισχυρούς μηχανισμούς οικονομικής σύγκλισης και κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής» ανέφερε.
«Η θέση της χώρας μας στο ευρώ είναι δεδομένη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας όμως ότι «δεν αρκεί να λέμε μόνο ότι θέλουμε να είμαστε στο ευρώ. Το ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε είναι ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική συγκυρία στις ανάγκες της χώρας, της νεολαίας και του λαού».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης