Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.5.17

Ομιλία της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ομιλία της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μίλησε την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε εκδήλωση τιμής και μνήμης που έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας. Ανάμεσα σε άλλα η Υφυπουργός ανέφερε:
Με αφορμή την Άλωση της Βασιλεύουσας, εδώ, από αυτό το βήμα, στη συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη (γιατί αυτή είναι η ισχυρή ιστορική ταυτότητα της πόλης μας), ας αθροίσουμε την εθνική μας θλίψη για το γεγονός, με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση που μας μεταφέρει η Ιστορία. Επέτειοι όπως η σημερινή, αν θέλουμε πράγματι να διαδηλώσουμε όχι μόνο την ιστορική μας μνήμη, αλλά και την ισχυρή μας επιθυμία να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά, σήμερα ή στο μέλλον, να επαναληφθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα, πρέπει να λειτουργούν ως ένα καθαρτήριο βάπτισμα που μας απαλλάσσει από όλα εκείνα που πολλές φορές και ύπουλα εισβάλλουν ανάμεσά μας. Για αυτό και το ζητούμενο, σήμερα, δεν είναι απλά και μόνο μια ανάκαμψη της Οικονομίας μας. Είναι παράλληλα η κατοχύρωση μιας Ελληνικής Πολιτείας που θα διέπεται από τις αρχές της Ισονομίας, της Ισοπολιτείας, των Ίσων Ευκαιριών και του Αλληλοσεβασμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης