Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.6.17

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά τη συνάντηση...

"Η Ευρώπη χρειάζεται πραγματική αλληλεγγύη και όχι «ευέλικτη» αλληλεγγύη". Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Πορτογαλίας Marcos Perestrello


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στο ΥΠΕΘΑ, τον Υφυπουργό Άμυνας της Πορτογαλίας Marcos Perestrello, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.
Στην υποδοχή και στις συνομιλίες που ακολούθησαν παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Μετά τις συνομιλίες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Με τον πορτογαλικό λαό και την πορτογαλική κυβέρνηση μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια Ευρώπη της πραγματικής αλληλεγγύης, για μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, για μια Ευρώπη της συλλογικής ανάπτυξης. Η τοποθέτηση του φίλου Πορτογάλου υφυπουργού, ήταν ακριβώς πάνω στο ζητούμενο που έχει να κάνει με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση αποφάσισε και προχώρησε στην ψήφιση όλων αυτών των μέτρων πίνοντας όλο αυτό το πικρό ποτήριο, προκειμένου επιτέλους να κλείσει αυτή η διαδικασία των απαιτήσεων για συνεχή λήψη μέτρων. Τώρα η ευθύνη ανήκει σε εκείνους που μέχρι σήμερα λέγανε ότι η Ελλάδα δεν κάνει αυτό και δεν κάνει εκείνο. Επιτέλους πρέπει να κλείσει αυτό το μαρτύριο για να μπορέσει η Ελλάδα να δουλέψει στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.
Συζητήσαμε σήμερα το ζήτημα της Ακτοφυλακής και είδαν οι φίλοι μας από την Πορτογαλία ένα συγκλονιστικό βίντεο, την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αναχαιτίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που δεν αφορούν εμάς - διότι η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αποικιοκρατική χώρα, ούτε είχε εμπλοκή στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής - και παρά ταύτα, χωρίς τη βοήθεια που είχαν δεσμευτεί να δώσουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ.
Οφείλω να αναγνωρίσω στην Πορτογαλία ότι εκπλήρωσε εις το ολόκληρο τις δεσμεύσεις της. Θέλω να πω λοιπόν ότι αυτό το συγκλονιστικό βίντεο πρέπει να προβληθεί σε όλη την Ευρώπη, για να καταλάβουν κάποιοι ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια πραγματική αλληλεγγύη και όχι από μια «ευέλικτη» αλληλεγγύη. Για να καταλάβουν ποιοι υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης. Περί αυτού πρόκειται».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που του έθεσε το ενδεχόμενο μη επίτευξης των στόχων της κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος ανέφερε:
«Με υποθέσεις δεν θέλω να συζητώ. Πιστεύω ότι θα γένει κατανοητό. Ήδη από δηλώσεις πάρα πολλών παραγόντων προκύπτει ότι συγκλίνουν στο γεγονός ότι πρέπει αυτή η ιστορία να κλείσει και να πάρει ένα διαφορετικό δρόμο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία να πάμε στην ποσοτική χαλάρωση, να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στις αγορές και επιτέλους να βγούμε από αυτή την επιτροπεία και την ιστορία των μνημονίων.
Αυτό είναι το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης, αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλει και ελπίζω και πιστεύω ότι επιτέλους, έστω και την δωδεκάτη και πέντε - αυτό που έλεγε ο άγιος ο Χρυσόστομος – θα γίνει κατανοητό αυτό».
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί οι δηλώσεις μετά τη σύσκεψη: https://youtu.be/-U1M 2ax6hrw

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης