Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.6.17

Λ. Κρέτσος: Άδειες και δημόσιες συχνότητες δεν δίνονται δωρεάν

Λ. Κρέτσος: Άδειες και δημόσιες συχνότητες δεν δίνονται δωρεάν

Για τα οφέλη της υβριδικής τηλεόρασης και γενικότερα της ψηφιακής μετάβασης στις τηλεπικοινωνίες μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, από το βήμα του 9ου διεθνούς συνεδρίου της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων), το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.
Ο Λ. Κρέτσος σημείωσε ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τη σημασία της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή αλλά και τις συνέπειες της άγνοιας στο ζήτημα αυτό, προσθέτοντας ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μη μείνουμε σε λάθη του παρελθόντος και τυχόν αστοχίες των προηγούμενων κυβερνήσεων (ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων κ.λπ.). Οι προκλήσεις της Ελλάδας είναι πολλές, προσέθεσε, καθώς η χώρα μας έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, κάτι που -όπως υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος- πρόκειται σύντομα να αλλάξει.
Δήλωσε χαρούμενος που μιλά για το μέλλον της τηλεόρασης στην Ελλάδα, και ειδικότερα της τεχνολογίας που θα μας φέρει στην επόμενη μέρα, της ευρυζωνικότητας, καθώς οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι μεγάλες.
Ο Λ. Κρέτσος τόνισε την ανάγκη οι δημόσιες συχνότητες να βρεθούν στην πρωτοπορία της τεχνολογικής αυτής μετάβασης, και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα υβριδικών υπηρεσιών που η ΕΡΤ σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης