Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.6.17

Ο Π. Σκουρλέτης για τους όρους του «ανεκχώρητου ποσού» της δανειοδότησης των κομμάτων

Ο Π. Σκουρλέτης για τους όρους του «ανεκχώρητου ποσού» της δανειοδότησης των κομμάτων

Ζητήματα χρηματοδότησης των κομμάτων, όπως και την υποχρέωση των βουλευτών να ενημερώνουν οι ίδιοι για τις δαπάνες τους, απευθείας, την Επιτροπή Ελέγχου -και όχι οι τράπεζες στις οποίες ανοίγουν τον αντίστοιχο λογαριασμό, όπως ισχύει- προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που καλείται να ψηφίσει απόψε η Ολομέλεια της Βουλής.
Ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε, ως προς το σκέλος της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ότι δεν τροποποιείται η αντίστοιχη διάταξη που συμπεριλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο -που οποίο προσφάτως ψηφίστηκε στη Βουλή -παρά διευκρινίζονται οι όροι του λεγόμενου «ανεκχώρητου ποσού», το οποίο μπορεί να φτάνει μέχρι το 50% της ετήσιας δαπάνης σχετικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ουσιαστικά αυτή η τροπολογία βελτιώνει το μέχρι τώρα υφιστάμενο καθεστώς στη δανειοδότηση, διότι το αυξάνει από το 40% στο 50%. Όπως πρόσθεσε γίνεται λόγος για δάνεια, τα οποία εξυπηρετούνται και προφανώς προκύπτουν ύστερα με ευθύνη και συνεννόηση και από τα αντίστοιχα τραπεζικά ιδρύματα. Η συγκεκριμένη διάταξη, δεν αφορά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται, όπου εκεί το λεγόμενο «ακατάσχετο» παραμένει στο 10%.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης