Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.6.17

Συναντήσεις του υπουργού Ν. Παππά με τον Ισραηλινό και Κύπριο ομόλογό του

Συναντήσεις του υπουργού Ν. Παππά με τον Ισραηλινό και Κύπριο ομόλογό του

Με τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Μάριο Δημητριάδη και τον γενικό διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής, Ελί Γκρόνερ, συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παρουσίασε στον ισραηλινό ομόλογό του το στρατηγικό project για την ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια, δικτύων νέας γενιάς (οπτική ίνα), για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την αύξηση των κονδυλίων. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνήθηκε η προοπτική συμμετοχής ισραηλινών εταιρειών στην επένδυση.
Επίσης, συμφωνήθηκε να επιταχυνθεί η εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Νίκου Παππά στην Ιερουσαλήμ, στις 7 Μαΐου, με στόχο τη μείωση των τιμών περιαγωγής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας των δύο χωρών.
Η ελληνική πλευρά παρουσίασε επίσης, την πρόταση για ενσωμάτωση οπτικής ίνας στο EuroAsia Interconnector, το ηλεκτρικό καλώδιο που θα συνδέσει ενεργειακά Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση της σύνδεσης και σε τηλεπικοινωνιακή, με μόλις το ένα δέκατο του κόστους. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ώστε να δρομολογηθεί η διμερής συνεργασία σε θέματα αξιοποίησης των αρχείων του Δημοσίου και της διάθεσής τους στο κοινό, ενώ επίσης, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ, συνοδευόμενης πιθανώς και από επιχειρηματική αποστολή, ώστε να προωθηθεί η συνεργασία σε θέματα 5G, Internet of Things κλπ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης