Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.9.17

Ο αδρανής πλούτος των ορεινών περιοχών, πρέπει και μπορεί να ενεργοποιηθεί προς το συνολικό συμφέρον

Ο αδρανής πλούτος των ορεινών περιοχών, πρέπει και μπορεί να ενεργοποιηθεί προς το συνολικό συμφέρον


Την πεποίθηση ότι «ο αδρανής πλούτος της περιφέρειας και ειδικότερα των ορεινών περιοχών, πρέπει και μπορεί να ενεργοποιηθεί προς το συνολικό συμφέρον της χώρας μας», εξέφρασε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης από την ακριτική Κόνιτσα, κατά την ομιλία του στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, για τους ορεινούς δήμους.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης εγκλωβισμένων δυνάμεων από τις ορεινές περιοχές στις οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχει σε αφθονία το αυθεντικό, που σπανίζει. «Σήμερα, στέκομαι μπροστά σας με τη σιγουριά, ότι οι ορεινοί δήμοι στηρίχθηκαν ουσιαστικά από το υπουργείο Εσωτερικών, κι αυτή η στήριξη συνιστά δείγμα γραφής για τις επόμενες αποφάσεις που θα λάβουμε για την ομαλή λειτουργία τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Πάνος Σκουρλέτης, παρατήρησε πως για πάρα πολλά χρόνια, οι ορεινές περιοχές, ανεξάρτητα από τη διοικητική τους δομή, κρατήθηκαν στο περιθώριο της ανάπτυξης, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες τα χρόνια της ύφεσης και μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Είμαστε διαμετρικά αντίθετοι με αυτή την προσέγγιση, αρνούμαστε την καταδίκη των μικρών και μεσαίων οικονομικών εγχειρημάτων, στο όνομα μιας γενικής και αόριστης αντίληψης για τη μεγέθυνση της οικονομίας και της παραγωγής.
Είμαστε υπέρ της κοινωνικής οικονομίας, η οποία μπορεί να συνενώσει διάσπαρτες δυνάμεις, όπου αυτό απαιτείται, υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία καλύπτει υπαρκτές ανάγκες, ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δική μας μικρή χώρα με τις ιδιομορφίες της.
Επιζητούμε μεγάλες επενδύσεις, μα δεν θα αποκλείσουμε την οικονομία και την κοινωνία από μικρότερες δυνάμεις, που ζητούν την ευκαιρία να δοκιμαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».
Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε, ότι η πολιτική προσέγγιση του υπουργείου στο ζήτημα προσβλέπει σε μια αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή, περισσότερο αντιπροσωπευτική και δημοκρατική, με σεβασμό στην, εκπορευόμενη από το Σύνταγμα, αυτοτέλεια της.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης