Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.9.17

Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό η Task Force για την προώθηση των επενδύσεων

Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό η Task Force για την προώθηση των επενδύσεων


Συνεδρίασε σήμερα η Task Force για την προώθηση των επενδύσεων, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν, η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας, μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.
Συζητήθηκαν επίσης, η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την ELDORARO GOLD για το θέμα της σχετικής επένδυσης και η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς και οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαμητρίου, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αέξης Χαρίτσης και Οικονομικών Γιάννης. Χουλιαράκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης