Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.9.17

Δεν θα αλλάξει η νομοθεσία επειδή το θέλει η Eldorado

Δεν θα αλλάξει η νομοθεσία επειδή το θέλει η Eldorado


«Εγώ δεν έχω καταλάβει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της η Eldorado, αλλά ότι αυτό θέλει να παρουσιάσει τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Είναι η πολλοστή φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει λόγο ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της, αλλά δεν τις αναστέλλει και είναι πολύ λογικό να μην τις αναστέλλει, γιατί η σημερινή δραστηριότητά της είναι πολύ κερδοφόρα» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι η επέκταση και αδειοδότηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας δε θα γίνουν μόνο γι' αυτή την εταιρεία. Δε θα αλλάξουμε την ελληνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, επειδή το θέλει μια εταιρεία. Θα ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και την εθνική νομοθεσία και θα προχωρήσει ή δε θα επιτραπεί μία δραστηριότητα, η οποία δεν είναι σύμφωνη με αυτήν τη νομοθεσία».
Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι σημερινές δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρείας δε θα ανασταλούν, όπως δεν έχουν ανασταλεί πολλές άλλες φορές στο παρελθόν».
Όπως διευκρίνισε, «είναι η τρίτη φορά και η πολλοστή, ανεπίσημα στο παρασκήνιο, όπως θυμάμαι από τη δραστηριότητά μου και ως πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου, όταν συνεχώς αυτό που έβαζε στο τραπέζι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι οι θέσεις εργασίας, ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές της, ότι, ότι, ότι...».
Σημείωσε ακόμη ότι και στο παρελθόν η εταιρεία «αντί να κάτσει σε ένα τραπέζι διαλόγου για να βρει λύσεις με την τοπική κοινωνία, χρησιμοποίησε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».
«Δεν ταιριάζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα τέτοιου είδους συμπεριφορά, από καμία εταιρεία που θέλει να λέει κιόλας ότι είναι και μια παραγωγική σύγχρονη εταιρεία. Λέει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογία και ότι σέβεται τους περιβαλλοντικούς νόμους. Δε νομίζω ότι μια εταιρεία, με όλα αυτά που επικαλείται η συγκεκριμένη τόσα χρόνια, θα είχε τέτοια προβλήματα στη λειτουργία και αδειοδότησή της» επισήμανε ο κ.Σπίρτζης.
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με αφορμή την ανακοίνωση των προθέσεων της Eldorado, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Πιστεύω ότι όσοι εργολαβικά από τον πολιτικό κόσμο έχουν αναλάβει να προχωρήσουν παραπέρα τα αιτήματα της συγκεκριμένης εταιρείας, θα μπορέσουν να μας δώσουν καλύτερες εξηγήσεις και γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, τα ελεγκτικά όργανα και οι υπηρεσίες δεν ενέκριναν τους συγκεκριμένους φακέλους με τους περιβαλλοντικούς όρους, που επικαλείται η συγκεκριμένη εταιρεία, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά που ακούμε σήμερα από αυτούς τους ίδιους τους υπερασπιστές της Eldorado».
H Fraport δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι η ΥΠΑ, έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες
«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε τριβές στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, με επίμαχο ζήτημα τα έργα αναβάθμισης στους διαδρόμους απο-προσγειώσεων του αεροδρομίου "Μακεδονία".
«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν», είπε ο κ.Σπίρτζης, καλώντας τη γερμανική εταιρεία «να καταλάβει ότι είναι μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων, δεν είναι μια εταιρεία που θα πει στη χώρα τι έργα να κάνει και ποια δεν θα κάνει» και «να αφήσει τις διάφορες παρατηρήσεις για το πώς και τα ποια έργα θα γίνουν, καθώς τα έργα αυτά είναι στη σύμβαση και είναι υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, είναι συγχρημαδοτούμενα έργα και έχουν εγκριθεί και οι μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους φορείς, που τα επιβλέπουν».
Ο υπουργός διευκρίνισε πως, αν υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα από την πλευρά της εταιρείας, «υπάρχει η διαδικασία μέσα στη σύμβασή τους για επίλυση των διαφορών». «Πριν λίγους μήνες η Fraport ήταν εκείνη που παρακαλούσε να μην συνεχιστούν τα έργα και να πάνε λίγο πίσω, για να μπορέσει να λειτουργήσει τους τουριστικούς μήνες το αεροδρόμιο. Τι άλλαξε; Γιατί δεν είπε πριν λίγους μήνες να ακυρωθεί και να μη συνεχιστεί το έργο;», διερωτήθηκε και εξήγησε: «Όταν έδωσε την προσφορά της, ή όταν ήταν να γίνει η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων, δεν έκανε καμία παρατήρηση για το έργο, όταν είχε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της και στα χέρια της, όταν είχε πρόσβαση στα αεροδρόμια, όταν έκανε όποια μέτρηση ήθελε, όταν μπορούσε να πάρει όποιες μελέτες ήθελε...».
*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης
**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης