Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.10.17

Κυβερνητικές πηγές: Το πάρκο στο πρώην ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος» θα προχωρήσει

Κυβερνητικές πηγές: Το πάρκο στο πρώην ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος» θα προχωρήσει

Για τον λαό της Θεσσαλονίκης και για την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η δημιουργία του πάρκου στο πρώην ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος" και θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, του οποίου η συνεισφορά είναι πολύ σημαντική, αναφέρουν πηγές του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξίσου σημαντική είναι και η δημιουργία ιδρύματος χρονίως πασχόντων.
Τον συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή της Τούμπας τον διεκδικούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατασκευή ιδρύματος για την περίθαλψη χρονίως πασχόντων και ο κ. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ πρότεινε να παραχωρήσει ο κεντρικός Δήμος στη Μητρόπολη έναν χώρο πέντε στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για την ανέγερση του ιδρύματος. Με βάση την πρότασή του, σε αντάλλαγμα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πάρει τον χώρο του ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος", προκειμένου να το μετατρέψει σε πάρκο, ενώ θα δημιουργήσει και μια παιδική χαρά για ΑΜΕΑ στην περιοχή της Τούμπας.
Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο να επισκεφτούν άμεσα οι δυο τους τον χώρο στη Θέρμη. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ωστόσο, εκφράζει επιφυλάξεις, καθώς η περιοχή των Λουτρών υπάγεται εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Κασσανδρείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης