Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.10.17

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με νέους επιχειρηματίες: Σχεδιάζουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με νέους επιχειρηματίες: Σχεδιάζουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η έξοδος από την κρίση να συνοδευθεί από τη δυνατότητα να στραφούμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, την εξαιρετική γεωγραφική θέση, το κλίμα, τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα αλλά κυρίως την επένδυση στη γνώση και το ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προσόντων και εξειδίκευσης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με νέους επιχειρηματίες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο Βόλο.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, όπου η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται, αίρεται η αβεβαιότητα και επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και την υποβάθμιση της παραγωγής που μας οδήγησαν στην κρίση, αλλά στην επένδυση στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την υγιή επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στα νέα δημιουργικά μυαλά».
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την παρουσίαση των επιχειρήσεων και των επιτευγμάτων τους μέσα από καινοτόμες δράσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης