Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.10.17

Π. Σκουρλέτης: Η βία κατά μεταναστών δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από τα αστυνομικά όργανα

Π. Σκουρλέτης: Η βία κατά μεταναστών δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από τα αστυνομικά όργανα

Τις δημοκρατικές και τις κοινές αξιακές αρχές δικαίου, κάλεσε την Ελληνική Αστυνομία να υπερασπίζεται όταν προσεγγίζει το ρατσιστικό έγκλημα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην εκδήλωση της ΕΛΑΣ για την 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Αστυνομίας», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Η βία κατά των μεταναστών, ο ανελέητος ξυλοδαρμός ανυπεράσπιστων ανθρώπων επειδή είναι αλλοδαποί, Ρομά ή απλώς διαφορετικοί, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από τα αστυνομικά όργανα», τόνισε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι ο στόχος της Προστασίας του Πολίτη, ξεκινά από τη ζωή του και την περιουσία του και φτάνει στα δικαιώματά του και ότι πρόκειται για στόχο που δεν μπορεί να κατατμηθεί.
Ο υπουργός σημείωσε, ότι παρά το σύνθετο πλαίσιο στο οποίο δρα η Αστυνομία, δεν μπορεί παρά να προσπαθεί «να ευθυγραμμίζεται με το γενικότερο επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης, πάντοτε εντός των ορίων των δημοκρατικών αρχών».
Αναμφισβήτητα, πρόσθεσε, όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση της δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας από την επικρατούσα κοινωνική αντίληψη, τόσο πιο αδύναμος είναι ο δεσμός της με την κοινωνία. Γεγονός το οποίο αποτελεί και πρόβλημα για την ίδια, καθώς γίνεται «αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».
Ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελληνική Αστυνομία, για τη «φιλότιμη και αποδοτική» προσπάθεια που καταβάλλει και τις επιτυχίες που σημειώνει, μεταξύ των οποίων συγκατέλεξε και την «διαλεύκανση της απαγωγής Λεμπιδάκη, με την ασφαλή επιστροφή στην οικογένειά του». Χαρακτήρισε απολύτως κατανοητό το «δύσκολο περιβάλλον προσωπικών και επιχειρησιακών πιέσεων» στο οποίο επιχειρεί η ΕΛΑΣ, λόγω της κρίσης και των επιδράσεών της στην κοινωνία, «με την συνεπαγόμενη ένταση των δυσκολιών».
Η ΕΛΑΣ αποτελεί μέρος της γενικότερης συζήτησης για την πορεία του τόπου, και «δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της» ανέφερε ο υπουργός. Ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ιδανικής σχέσης της Ελληνικής Αστυνομίας με τους πολίτες, επικαλέστηκε δε, το πλήρωμα ενός μικρού βαν με το οποίο συνομίλησε στη ΔΕΘ: Λειτουργούσε ως κινητό αστυνομικό γραφείο, επισκεπτόταν ορεινά χωριά, με λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους, προσφέροντάς τους υπηρεσίες, π.χ. βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής, «και πάντα είχαν θερμή υποδοχή, και οι ίδιοι αισθάνονταν πραγματικά απαραίτητοι», όπως είπε.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι «πάντα θα υπάρχουν ανάγκες σε μέσα και εξοπλισμό», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο ανθρώπινος παράγοντας». Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το κάλεσε «να υπηρετήσει την μετάβαση της χώρας μας σε ένα ανώτερο στάδιο εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης