Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.10.17

Λ. Κρέτσος: Στόχος μας να μπει η Ελλάδα στη βιομηχανία του ψηφιακού παιχνιδιού

Λ. Κρέτσος: Στόχος μας να μπει η Ελλάδα στη βιομηχανία του ψηφιακού παιχνιδιού


Στην Ελλάδα θα λάβει χώρα το πρώτο διεθνές φεστιβάλ για τα βιντεοπαιχνίδια και γενικότερα τον χώρο του animation, το Athens Games Festival 17, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι.
Το AGF-17 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference.
Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα το φεστιβάλ, έκανε λόγο για μια παγκόσμια αγορά άνω των 100 δισ. η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, στην οποία η Ελλάδα οφείλει να συμμετέχει, καθώς διαθέτει πολλές ομάδες νέων με ταλέντο και όραμα στον χώρο.
Η Πολιτεία επενδύει στην αγορά των video games, πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος, με όρους απασχόλησης και δημιουργίας. Ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε σημαντικό βήμα το νόμο για την οπτικοακουστική παραγωγή, για την ανάπτυξη ενός κλάδου που βάζει την τεχνολογία μπροστά και ανέφερε ότι έχει γίνει πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για προγράμματα δια βίου μάθησης σε όλες τις Περιφέρειες, για τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης