Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.10.17

Δήλωση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού με αφορμή τους ελέγχους του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Δήλωση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού με αφορμή τους ελέγχους του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά




Οι ξενώνες των αθλητών του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά είναι αναπόσπαστο τμήμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ εγκατάστασης που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Εθνικών Ομάδων και των διακρατικών συμφωνιών του εποπτεύοντος Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με άλλες χώρες.

Η διαμονή αθλητών στους ξενώνες διέπεται από συγκεκριμένο πλαίσιο, για πρώτη φορά θεσπισμένο το 2015. Κατόπιν συνεννόησης της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΑΝ Αγίου Κοσμά με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, υποβάλλονται οι κατάλογοι των αθλητών που ανήκουν στα κλιμάκια του υψηλού αθλητισμού και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την φιλοξενία τους. Για το σκοπό αυτό οι Ομοσπονδίες συνάπτουν συμφωνίες με το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά καταβάλλοντας συμβολικό τίμημα για τις δαπάνες της φιλοξενίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι κανείς αθλητής που δεν προτείνεται από Εθνική Ομοσπονδία ή δεν διαθέτει άδεια από την Γ.Γ.Α., δεν δικαιούται να διαμένει στους ξενώνες, πολύ δε περισσότερο άτομα που δεν έχουν καμία απολύτως αθλητική ιδιότητα.

Επιπλέον, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να αποβάλλονται από τους ξενώνες άτομα που έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του αθλητικού Νόμου και ιδίως του ντόπινγκ.

Επομένως, πρακτικές του παρελθόντος που παραπέμπουν σε αθλητικές μπανανίες, σε λογικές αυτόβουλης χρησικτησίας και ιδιοκτησίας επί δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, είτε από πρώην αθλητές, είτε από ενεργούς μεν αθλητές, οι οποίοι όμως δεν εντάσσονται στο σχεδιασμό και στους προτεινόμενους από κάθε Ομοσπονδία, δεν γίνονται αποδεκτές.

Η μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας των ξενώνων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας εννοείται ότι θα επιφέρει έννομες συνέπειες.

Η προάσπιση της νομιμότητας και της χρηστής λειτουργίας των ξενώνων αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη στήριξη των νέων αθλητών των εθνικών συγκροτημάτων και για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, καθ’ υπόδειξη της Γ.Γ.Α,. συνεργάζεται με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες.


Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ξενώνων του ΕΑΚΝ/ΑΚ και ο Κανονισμός Λειτουργίας αυτών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης