Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.11.17

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

· Ν. Παππάς: «Ήρθε η ώρα, καθώς η χώρα βγαίνει από την κρίση, να σχεδιάσουμε πώς θα πορευτούμε στον αγροτικό τομέα, ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τη διάχυση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή του Έλληνα αγρότη»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, που διοργάνωσε η Gaia Επιχειρείν, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο, ο Νίκος Παππάς σημείωσε –μεταξύ άλλων- ότι «ο Έλληνας αγρότης πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο κρίσιμο ρόλο μπορούν να παίξουν οι νέες τεχνολογίες στη διαμόρφωση της ανταγωνιστικότητάς του» και τόνισε πως το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ προωθεί την ενεργή συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων σε ερευνητικά προγράμματα, στο πλαίσιο και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που θα προσφέρουν ιδιαίτερα στη βελτιστοποίηση της αγροτικής μας παραγωγής.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επισκέφτηκε το εργοστάσιο της κοινοπραξίας αγροτικών συνεταιρισμών Venus, στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε για το έργο ευφυούς γεωργίας Gaiasense στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις συμπύρηνου ροδάκινου της ευρύτερης περιοχής. Η συνολική δυναμικότητα μεταποίησης της Venus φτάνει τους 55.000 τόνους φρούτων ανά έτος, το 97% των οποίων κατευθύνεται προς εξαγωγή.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφθηκε ένα από τα αγροτεμάχια-«πιλότους», που είναι εφοδιασμένο με τους τηλεμετρικούς σταθμούς, οι οποίοι παρακολουθούν τα μετεωρολογικά και εδαφολογικά δεδομένα. Με 3.245 αναλύσεις, 8 μετεωρολογικούς και 2 εδαφολογικούς επίγειους σταθμούς, η κοινοπραξία επιτυγχάνει μείωση στη χρήση λιπασμάτων κατά 35% και φυτοφαρμάκων κατά 25-30%.
Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Με την αξιοποίηση δεδομένων του προγράμματος “Κοπέρνικος” της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, ο συνεταιρισμός που επισκεφτήκαμε έχει εικόνα για κάθε ένα αγροτεμάχιό του ξεχωριστά, ώστε να κατευθύνει τους αγρότες στις πιο αποδοτικές ποικιλίες. Δεν μας λείπουν, λοιπόν, ούτε οι τεχνολογικές δυνατότητες, ούτε τα μυαλά. Ήρθε η ώρα, καθώς η χώρα βγαίνει από την κρίση, να σχεδιάσουμε πώς θα πορευτούμε στον αγροτικό τομέα, ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τη διάχυση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή του Έλληνα αγρότη».
Κατά την επίσκεψή του σε Θεσσαλονίκη και Βέροια, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Ειδικός Σύμβουλος, Γιώργος Χριστοφορίδης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απηύθυνε ομιλία στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.
2. Επίσκεψη του Νίκου Παππά στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας αγροτικών συνεταιρισμών Venus, στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε για το έργο ευφυούς γεωργίας Gaiasense στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις συμπύρηνου ροδάκινου της ευρύτερης περιοχής.
3. Ξενάγηση σε ένα από τα αγροτεμάχια-«πιλότους», που είναι εφοδιασμένο με τηλεμετρικούς σταθμούς, οι οποίοι παρακολουθούν τα μετεωρολογικά και εδαφολογικά δεδομένα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης