Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.11.17

Π. Κουρουμπλής: Η έξοδος από την κρίση προϋπόθεση για την ενίσχυση των σχέσεων αραβικού κόσμου, Ελλάδας και Ευρώπης

Π. Κουρουμπλής: Η έξοδος από την κρίση προϋπόθεση για την ενίσχυση των σχέσεων αραβικού κόσμου, Ελλάδας και Ευρώπης


Στις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και αραβικών χωρών, αλλά και στα ναυτιλιακά θέματα που τις συνδέουν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας κατά τη διάρκεια της 2ης Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης που πραγματοποιείται για 2η ημέρα στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, που μετά την πολιτική και την κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων, «οδηγεί τη χώρα με σταθερά οικονομικά βήματα στην έξοδο από αυτή την κρίση». Μίλησε μάλιστα για την πολιτική σταθερότητα που βιώνει η ελληνική πολιτεία σε μια ευρύτατα δύσκολη - από πλευράς γεωστρατηγικής θέσης και ρευστών ισορροπιών - περιοχή. «Η ασφάλεια που εμπεδώνει αυτή η πολιτική σταθερότητα και η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και τα σταθερά βήματα εξόδου της οικονομίας από αυτή την κρίση, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις που μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του αραβικού κόσμου με την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε.
Ως προς την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλία και τους τρόπους βελτίωσης της σημερινής κατάστασης, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε εκτενώς, τονίζοντας πως η ελληνική ναυτιλία έδειξε ότι διαθέτει το ταμπεραμέντο και την ικανότητα να αντιμετωπίσει κρίσεις, που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν ναυτιλίες χωρών, οικονομικά πολύ ισχυρότερων της Ελλάδος. Και αυτό δείχνει ότι «η κουλτούρα των ελλήνων εφοπλιστών έχει μέσα της πολύ ισχυρό DNA στο να αντέχει τις κρίσεις», σημείωσε.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας στηρίζει αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο, εμπεδώνοντας ένα κλίμα θεσμικής σταθερότητας που αποτελεί το υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορεί να χτιστεί η εμπιστοσύνη, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η χώρα πιο ελκυστική, αναφέροντας μάλιστα πως λίγο πριν από την ομιλία του υπέγραψε την εγκατάσταση οκτώ νέων ναυτιλιακών εταιρειών. «Ένας ρυθμός πάρα πολύ ενθαρρυντικός και σημαντικός», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης