Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.11.17

Μ. Πατέλου: Η σύσταση της γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς αποτελεί την απάντηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της

Μ. Πατέλου: Η σύσταση της γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς αποτελεί την απάντηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της

Η σύσταση της γενικής γραμματείας, ως θεσμικού συντονιστικού οργάνου, ?ε αρμοδιότητες εποπτείας, ελέγχου, καθορισμού προτεραιοτήτων, λήψης πρωτοβουλιών σε πολιτικό και νομοθετικό επίπεδο για το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών, δομών και υπηρεσιών, που είναι επιφορτισμένες ?ε την καταπολέμηση της διαφθοράς, αποτελεί την απάντηση της κυβέρνησης στην οργανωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς» τόνισε η Μαρία Πατέλου εκ μέρους του γραφείου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της γραμματείας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η τελευταία σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος παροχής τεχνικής υποστήριξης για την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.
«Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο διαπνέεται από έναν εμπροσθοβαρή χαρακτήρα υλοποίησης και εφαρμογής, θέτοντας πυκνά και άμεσα όρια κατά τη χρονική εξέλιξή του. Το 2015 είχε υλοποιηθεί μόνο το 16% των πράξεών του, ενώ φτάνοντας στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 να έχει ήδη υλοποιηθεί τo 53% αυτών, με συνολικό ποσοστό υλοποίησης 66,3% το πρώτο τρίμηνο του 2017. Τον Αύγουστο του 2016 υπογράφηκε ανάμεσα στην υπηρεσία υποστήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον ΟΟΣΑ, ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης προς την Ελλάδα για την ενίσχυση της πρόληψης και την καταπολέμηση της διαφθοράς, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα» πρόσθεσε η κ. Πατέλου.
Ο προϊστάμενος του γραφείου Συντονισμού Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, Νίκος Τράντας, σημείωσε ότι «οι εθνικές προτεραιότητες για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, είναι η προώθηση μιας ανταγωνιστικής, καινοτόμου και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, η προαγωγή της πλήρους απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους, η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, η μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων και εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, η προώθηση μιας υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευσης και η ενίσχυση της προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης του φυσικού κεφαλαίου ως βάση για κοινωνική ευημερία και μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα».
«Επίσης υπάρχουν δύο προτεραιότητες προσανατολισμένες στις διαδικασίες που αφορούν στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι η οικοδόμηση αποδοτικών, αξιόπιστων και διάφανων θεσμών και η ενίσχυση και προώθηση ανοιχτών, συμμετοχικών και δημοκρατικών διαδικασιών» πρόσθεσε ο κ. Τράντας. Η Ανδριάνα Θεοδώρου εκ μέρους της υπηρεσίας Συντονισμού για την Καταπολέμηση της Απάτης, μίλησε για τη διαφάνεια κατά τη διαχείριση του ΕΣΠΑ καθώς και στις συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης