Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.11.17

Γ. Δραγασάκης: Εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων

Γ. Δραγασάκης: Εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων

Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η οποία φιλοδοξούμε να μετασχηματιστεί σε ένα νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο 6ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι η οικονομία σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία κινείται διαρκώς πτωτικά, η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA μειώνεται, οι τραπεζικές καταθέσεις επιστρέφουν. Τόνισε πως η 3η αξιολόγηση εκτυλίσσεται εντός προγραμματισμού και θα ολοκληρωθεί έγκαιρα.
Υπογράμμισε ότι «η επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων, του swap, είναι εξαιρετικά σημαντική» και πως «θεσμικοί επενδυτές, τραπεζικά ιδρύματα και Ασφαλιστικά Ταμεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και την αλλαγή σελίδας για τη χώρα».
Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, ανακτά βαθμούς αυτονομίας και διεκδικεί να διαδραματίσει ακόμα πιο ενεργό ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή η σχέση με τις Αραβικές χώρες είναι εξαιρετικά σημαντική, πρόσθεσε.
Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο, σημειώνοντας πως η χώρα μας σταθερά επιχειρεί να είναι ο καταλύτης για την περαιτέρω ενίσχυση και των ευρω-αραβικών σχέσεων, όπως για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης