Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.11.17

Η Ελλάδα δεν εξερράγη, γιατί λειτουργούν οι θεσμοί της Εκκλησίας και της οικογένειας

Η Ελλάδα δεν εξερράγη, γιατί λειτουργούν οι θεσμοί της Εκκλησίας και της οικογένειας


«Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι καθοριστικός και για την πορεία του έθνους μας και του λαού μας, αλλά και για τον αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, στην διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του, με αφορμή την σημερινή εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δεν είναι θέμα πίστης, αλλά ιστορικής αλήθειας». Σχετικά με την πορεία της χώρας, είπε ότι «σήμερα πρωταγωνιστεί, για να μπορέσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει τον ρόλο που της ανήκει».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον σημερινό ρόλο της εκκλησίας, για τη στήριξη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και στην αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι ομολογούν, ακόμα και οι πιο έγκριτοι οικονομολόγοι στον κόσμο, ότι δεν υπάρχει ιστορικό παράδειγμα χώρας που σε καιρό ειρήνης έχασε το 30% του ΑΕΠ και δεν εξερράγη. 'Αλλοι λαοί και άλλες χώρες εξερράγησαν με πολύ λιγότερες θυσίες. Η Ελλάδα δεν εξερράγη, γιατί λειτουργούν ακόμη δυο θεσμοί. Η Εκκλησία και η οικογένεια. Και αυτό είναι μία ιστορική αλήθεια, που δεν πρέπει να την υποτιμάμε. Δεν υποτιμώ την συνεισφορά πολλών άλλων, όπως ενώσεων, προσώπων, ιδιωτών, οι οποίοι βοήθησαν για να σταθούμε όρθιοι, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά που το κράτος αφήνει σε ένα κοινωνικό κράτος, το οποίο κινδύνευσε να καταρρεύσει. Και ακόμα δίνουμε αγώνα επιβίωσης, γιατί αν καταρρεύσει, αυτό είναι το τέλος μίας κοινωνίας».
Επίσης, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας είπε ότι «θα ήταν ιστορικά άδικο και θα δίναμε στις νέες γενιές ένα κακό παράδειγμα, αν για λόγους ιδεοληψίας και ενός εσφαλμένου μοντερνισμού, αγνοούσαμε αυτή την ιστορική αλήθεια», προσθέτοντας ότι «αν αγνοήσουμε αυτή την ιστορική αλήθεια, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άλλη κρίση, διότι κανείς δεν μας εγγυάται ότι σε αυτό το δύσκολο κόσμο που ζούμε δεν θα αντιμετωπίσουμε και άλλες κρίσεις».
Αναφερόμενος στον σημερινό ρόλο της Ελλάδας, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η χώρα, όχι μόνο δίνει μάχη επιβίωσης για τον λαό της, αλλά έχοντας πάρει οριστικά την πορεία της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρωταγωνιστεί για να μπορέσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει τον ρόλο που τις ανήκει, γιατί η Ευρώπη πρέπει να γίνει δυνατή».
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, «η Ευρώπη θα γίνει δυνατή όχι μόνο μέσα από την οικονομική πρόοδο, αλλά κυρίως μέσα από τους θεσμούς και μέσα από τον πολιτισμό, που μπορεί να προβάλλει σε ολόκληρο τον κόσμο». «Αυτή η δημοκρατία και αυτός ο πολιτισμός», συνέχισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «στηρίζονται στις βασικές αρχές της ειρήνης, της αλληλεγγύης της δικαιοσύνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως επίσης και στην δημοκρατία που είναι ο κορμός της νοοτροπίας των Ελλήνων, αφού η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης