Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.12.17

Η έξοδος από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, είναι εφικτή και επιτεύξιμη

Η έξοδος από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, είναι εφικτή και επιτεύξιμη


«Οι οικονομικές προϋποθέσεις για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 έχουν διαμορφωθεί, η χώρα έχει περάσει σε φάση ανάπτυξης, οι τεχνικές και πολιτικές προϋποθέσεις μορούν να διαμορφωθούν στο πλαίσιο της συζήτησης μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Ο στόχος είναι εφικτός και επιτεύξιμος» τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Κόκκινο» ο υπουργος Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ερωτώμενος για το εάν τα μέτρα κοινωνικών παροχών που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, απάντησε ότι όσοι το υποστηρίζουν, «δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική και την πολιτική αυής της κυβέρνησης και τις κοινωνικές της αναφορές».
«Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν πήραμε εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, έχουν γίνει πάρα πολλά για την άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών των μνημονίων. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αποτελεί πολιτική προεκλογικού χαρακτήρα και αυτό θα επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου» τόνισε.
Αναφερόμενος στις περικοπές του ΕΚΑΣ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν υπογραφηκε η συμφωνία με τους θεσμούς, «παρά το γεγονός», όπως είπε, ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η περικοπή του ΕΚΑΣ, η θέση των δανειστών ήταν πλήρως αδιάλακτη και απαίτησαν την περικοπή, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναμορφωθεί το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτκής. «Πετύχαμε ώστε η περικοπή να γίνει σταδιακά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σήμερα «υπάρχουν σκέψεις και προκαταρκτικές επεξεργασίες για να επανορθωθεί μια μεγάλη κοινωνική αδικία»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης