Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.12.17

Δ. Παπασπύρου στην Έν. Δικαστών-Εισαγγελέων: Προσήλωση της Κυβέρνησης στη δικαστική ανεξαρτησία

Δ. Παπασπύρου στην Έν. Δικαστών-Εισαγγελέων: Προσήλωση της Κυβέρνησης στη δικαστική ανεξαρτησία

Tη θεσμική προσήλωση της Κυβέρνησης στη δικαστική ανεξαρτησία τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπασπύρου, μιλώντας στη σημερινή γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο κ. Παπασπύρου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης προσέθεσε όμως, "ότι οι δικαστικές αποφάσεις υπόκεινται σε δημόσια κριτική, όπως και οι νόμοι που πρέπει για να εφαρμόζονται σωστά και να πείθουν".
Ο κ. Παπασπύρου, στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης, στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου, την εκπόνηση νέων κωδίκων, Ποινικού και Σωφρονιστικού, στην βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας. Ακόμη, μίλησε για την οργάνωση των διαδικασιών για διάσπαση του υδροκέφαλου Πρωτοδικείου Αθηνών με την ίδρυση νέου Πρωτοδικείου στην Αττική και ανέλυσε εκτενώς τις διαδικασίες ψηφιακοποίησης της Δικαιοσύνης σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε επίσης στον θεσμό της διαμεσολάβησης και της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των υποθέσεων που φθάνουν στη Δικαιοσύνη.
Στην τοποθέτηση του κ. Παπασπύρου για την κριτική των δικαστικών αποφάσεων, απάντησε, μιλώντας επίσης στη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο οποίος ανέγνωσε τοποθέτηση του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλειου Σκουρή ο οποίος έχει λάβει θέση δημόσια τονίζοντας ότι "κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να επικρίνουν δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες επιδέχονται γενικά κριτικής, αλλά όχι από τους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης