Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.6.14

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. László ANDOR (16-17 Ιουνίου 2104)

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. László ANDOR
(16-17 Ιουνίου 2104)



Ο Επίτροπος κ. László Andor, αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 16 και 17 Ιουνίου 2014.
Ο Επίτροπος επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να εκφωνήσει κεντρική ομιλία κατά τη διάρκεια των παρακάτω εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας:

α) στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ (Presidential Cosac) που οργανώνεται από την Βουλή των Ελλήνων (15-17/6, ξενοδοχείο "Divani Apollon", Καβούρι).

β) στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο: "Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία (OSH) - Η πολιτική για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στο μέλλον", το οποίο εστιάζει στην μελλοντική πολιτική στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) και πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο (16-17/6).

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Επίτροπος κ. Andor, θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη (17/6, ώρα 11.30).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου László Andor, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:
"Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την ΕΕ ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Το πλαίσιο αυτό καθορίζει τους στόχους για την περίοδο 2014-2020 ώστε να βελτιωθεί η προστασία περισσότερων από 217 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη από τα εργατικά ατυχήματα και της επαγγελματικές ασθένειες. Οι βασικές προκλήσεις και οι στρατηγικοί στόχοι του πλαισίου αυτού θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του συνεδρίου που διοργανώνει η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ υπό τον τίτλο "Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία – Η πολιτική για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στο μέλλον" .  Παράλληλα, στην 51η Διάσκεψη Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (LI COSAC) θα συζητηθεί, εκτός των άλλων, η ανάγκη επανεξέτασης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Απασχόληση με απώτερο στόχο βέβαια την επιστροφή της ανάπτυξης στην ΕΕ και την οριστική έξοδο από την κρίση".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης