Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.1.18

Τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας στη συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τον Αλβανό υπουργό Διασποράς

Τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας στη συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τον Αλβανό υπουργό Διασποράς


Θέματα της ιθαγένειας και της προσέγγισης της κοινότητας των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα από το ελληνικό κράτος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πάνου Σκουρλέτη με τον Αλβανό υπουργό Διασποράς, Παντελί Μάικο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, επισημάνθηκαν τα σημαντικά θετικά βήματα  που έχουν γίνει και επιβεβαιώθηκε τόσο το υφιστάμενο επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες όσο και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσής του, προς όφελος των δυο λαών.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει έμφαση στα ζητήματα δικαιωμάτων και διαβίωσης των μεταναστών στη χώρα και κατέληξε ότι ανάλογες συναντήσεις ενισχύουν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία της πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα, Αντριάνα Χόμπνταρι και του ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, Λάμπρου Μπαλτσιώτη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης