Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.1.18

Μετά από δεκαετίες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί το ονοματολογικό

Μετά από δεκαετίες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί το ονοματολογικό


Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η θέση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο υπουργός τόνισε ότι «μετά από δεκαετίες φαίνεται ότι υπάρχει μία κινητικότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί αυτό το θέμα και είναι πάρα πολύ σημαντικό το να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε φυσιολογικές, κανονικές σχέσεις με τη FYROM», καθώς «μία τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας ως σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι υπάρχουν συνομιλητές για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συναίνεσης στη Βουλή, ενώ προσέθεσε ότι η «στάση, ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, θα είναι το μέτρο που θα κρίνει την πολιτική τους αξιοπιστία στο κρίσιμο ζήτημα των εθνικών θεμάτων».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης