Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.2.18

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας»

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας»


Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας» και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Νίκο Μερτζάνη και Κώστα Λασκαράτο.

Ο Υφυπουργός τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων:
- Σχετικά με τις καταγγελίες για την υπόθεση της Novartis και την επιθυμία του κόσμου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση,
«Βλέπω ότι η κοινή γνώμη είναι σίγουρη ότι συνέβαιναν πολλά τέτοια πράγματα τα προηγούμενα χρόνια και εάν μας εγκαλεί για κάτι δεν είναι ότι το μεθοδεύσαμε και ότι είναι στημένη αυτή η ιστορία, όπως λένε μερικοί, αλλά ότι δεν κάνουμε περισσότερα για τη διαφθορά και για τη διαπλοκή. Εμείς δεν θα κάνουμε ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να έρθει η υπόθεση στο φως και να αναλάβει μετά η δικαιοσύνη.
Δεν μπορεί κανείς να χαίρεται για κάτι τέτοιο διότι εμάς τους πολιτικούς, μας «παίρνει όλους η μπάλα». Η υπόθεση της Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τους αδιάφορους».

- Σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης, εάν είναι ο ενδεδειγμένος και αν ήταν από την πλευρά της κυβέρνησης, προσπάθεια αποπροσανατολισμού μετά το συλλαλητήριο,
«Καταρχήν το θέμα αυτό δεν το φέραμε εμείς στην επιφάνεια. Η εταιρεία αυτή κινείται σε παγκόσμια κλίμακα, υπήρχαν πολλές καταγγελίες και ξεκίνησε η έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το FBI. Από τη μία μας κατηγορούν ότι παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη και δεν την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της και τώρα που φέρνει τη δικογραφία πρέπει να πάρουμε θέση; Οι δικαστικές μας αρχές διερευνούν στοιχεία εδώ και ένα χρόνο και τώρα έφτασαν τα στοιχεία αυτά και στη Βουλή, όπως ορίζει η νομοθεσία περί της ευθύνης Υπουργών. Προσωπικά δεν χαίρομαι καθόλου για αυτό που γίνεται και αφορά το παλιό πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, αν υπάρξουν τέτοιες ευθύνες.
Τα ποσά που αναφέρεται ότι δόθηκαν σε μίζες από τη Novartis είναι ιλιγγιώδη και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Γιατροί του ιδιωτικού, του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και κρατικοί λειτουργοί πήραν από 45 με 50 εκατομμύρια και το ερώτημα είναι, να μην τα ψάξουμε όλα αυτά και να τα κουκουλώσουμε; Οι εισαγγελείς διαφθοράς συνεργάζονται σε διεθνές επίπεδο με αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και υπάρχει ένα σκάνδαλο. Πρέπει σωστά και πλήρως να διερευνηθούν τα πάντα και μακάρι να αποδειχθεί για κάποιους ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Και πέρα από το ηθικό ζήτημα υπάρχει και τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου μιλάμε για μια ζημιά πάνω από 3 δισεκατομμύρια. Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες που κάνουν τέτοια πράγματα αλλά εδώ υπερέβησαν τα όρια.
Προσπαθούμε να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα βιομηχανία, φάρμακο, γιατρός πρώτα από όλα με την ανάδυση του προβλήματος. Και θα πρέπει να πάει βαθιά το νυστέρι. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και όλο αυτό χρειάζεται χρόνο. Όταν ο λαός κάνει θυσίες και περιμένει να βγει από τα μνημόνια και να βελτιωθεί η ζωή του, θέλει να βλέπει και την εκλεγμένη κυβέρνησή του να κάνει προσπάθεια για να χτυπήσει το κάθε ηθικό παράπτωμα που έχει και οικονομικές προεκτάσεις.
Όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, για τα ζητήματα που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
- Μετά τη Novartis έχει πάει στη Βουλή και το θέμα με τον κ. Καμμένο για την αγοραπωλησία του αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία,
«Αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι στα ζητήματα της ηθικής τάξης δεν έχουμε καμία εκλεκτική προτίμηση. Όπου υπάρχουν καταγγελίες και με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θα κατευθύνονται εκεί που πρέπει».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης