Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.5.18

Αλ. Τσίπρας: Ορόσημο η επίσκεψη για τις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας. Στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός

Αλ. Τσίπρας: Ορόσημο η επίσκεψη για τις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας. Στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός


Ορόσημο στις σχέσεις της Ελλάδας και της Βρετανίας μπορεί να αποτελέσει η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στην Αθήνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση που του απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, να επισκεφθεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.
«Είναι μεγάλη χαρά να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα επανειλημμένα στο παρελθόν, αλλά ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάτε τη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που επισκέπτεστε την Ελλάδα επισήμως και όπως με πληροφόρησαν πρόσφατα ότι είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύω, επίσης, ότι η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς μας σχέσεις. Κυρίως αυτήν την εποχή, που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σημαντικές προκλήσεις στην ιστορία τους. Και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας».
Τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους στα θέματα της ασφάλειας, της μετανάστευσης και σε άλλους τομείς εξέφρασε, από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος.
«Είμαι βαθιά ευγνώμων κ. πρωθυπουργέ για την υποδοχή σας και, όπως είπατε, και εγώ θεωρούσα ότι είχα επισκεφθεί τη χώρα, αλλά είναι τόσο παλιά, που είναι σαν να το είχα ξεχάσει» σημείωσε ο πρίγκιπας Κάρολος και συμπλήρωσε: «Εγώ, όσο και η σύζυγος μου, έχουμε επισκεφθεί τη χώρα και σήμερα θεωρούμε ότι αποτελεί μία πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία το γεγονός ότι κάνουμε αυτήν την επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας. Αυτή η επίσκεψη υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Δεσμοί, οι οποίοι είναι μακραίωνοι και ελπίζω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε όλα αυτά που μοιραζόμαστε ήδη και ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας και το θέμα της μετανάστευσης και σχετικά με όλες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Είμαι ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που επέδειξε, καθώς και για τη συνεργασία που έχει διασφαλίσει σε όλους αυτούς τομείς. Και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε αυτήν τη σπουδαία φιλία και στο μέλλον. Είμαι σίγουρος γι' αυτό».
«Γι' αυτό και απάντησα θετικά στην πρωθυπουργό Μέϊ, η οποία μου ζήτησε να επισκεφθώ επισήμως το Λονδίνο τον επόμενο μήνα», παρενέβη ο Έλληνας πρωθυπουργός.
- «Θα έρθετε;» τον ρώτησε ο πρίγκιπας Κάρολος.
- «Ναι, βεβαίως» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης