Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.5.18

Αλ. Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα

Αλ. Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα

Το παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την υιοθεσία και την αναδοχή, όπως διεφάνη από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Για νομοσχέδιο-τομή έκανε εξάλλου λόγο ο πρωθυπουργός καθώς διασφαλίζει, όπως είπε, τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και των ζευγαριών που επιθυμούν να προσφέρουν αγάπη σε παιδιά που την στερούνται. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε όμως στον Κυριακο Μητσοτάκη και την ΝΔ χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ, συντηρητικό και καταλογίζοντάς του φλερτ με ακροδεξιές και αναχρονιστικές ιδέες. Παράλληλα επιτέθηκε σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που όπως είπε «αυτό που τις τρέφει δεν είναι η αγάπη αλλά το μίσος για τον συνάνθρωπο.Το μίσος για αυτόν που είναι ξένος. Το μίσος για τον αλλόθρησκο.Το μίσος για αυτόν που είναι διαφορετικός».
Ο πρωθυπουργός τόνισε, αναλυτικά, πως η δημόσια συζήτηση εστιάζεται σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου, ωστόσο, όπως είπε, «νομίζω ότι το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της Πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα». Ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του προσθεσε: «Παιδιά, τα οποία δυστυχώς στα μάτια της Πολιτείας, ήταν αόρατα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια. Αυτά τα παιδιά λοιπόν, είναι που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας».
Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε το όργιο γραφειοκρατίας που ίσχυε στη χώρα μας, το οποίο έβαζε δεκάδες θεσμικά εμπόδια με αποτέλεσμα τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα να μην είχαν τη ευκαιρία να βιώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο πρωθυπουργός κάλεσε το Σώμα το αναρωτηθεί γιατί είναι τόσο δύσκολο την ώρα που παιδιά στερούνται μια οικογένεια και ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ζευγάρια που θέλουν να προσφέρουν, γιατί να είναι τόσο δύσκολο για αυτές τις δύο πλευρές να βρεθούν μαζί.
Επίσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια θεσμική τομή και δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πούνε "όχι" σε μια προσπάθεια τομής προς όφελος των παιδιών που στερούνται της αγάπης και της φροντίδας; Και ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πούνε "ναι" στη διαιώνιση ενός καθεστώτος που εμποδίζει χιλιάδες νέα ή μεγαλύτερα ζευγάρια να προσφέρουν αγάπη σε ένα παιδί;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα για το νομοσχέδιο τόνισε πως το πρώτο πράγμα που επιλύει, είναι το ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε Ιδρύματα, παύουν επιτέλους να είναι αόρατα από την πολιτεία. «Κανένα κράτος και καμία συντεταγμένη πολιτεία, δεν μπορεί να επιτρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι ψυχές ως οι εν δυνάμει απόκληροι της κοινωνίας» σημείωσε. Ενώ χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι αδυνατεί ακόμα και σήμερα η Πολιτεία να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στα δημόσια ιδρύματα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης