Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.5.18

Γ. Σταθάκης: Ως το τέλος του έτους θα εχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Γ. Σταθάκης: Ως το τέλος του έτους θα εχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες


Την ολοκλήρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και δυτικά- νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων ως το τέλος του έτους, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του συνεδρίου Med Petroleum Summit", που πραγματοποιείται στην Αθήνα Μιλώντας στο ιδιο συνεδριο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, επεσήμανε ότι οι πρώτες γεωτρήσεις στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου και του Κατάκολου, που είχαν παραχωρηθεί νωρίτερα, θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2019. Στον Πατραϊκό, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εντοπισμού κοιτάσματος μεγέθους 140 εκατ. βαρελιών.
Μιλώντας στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η IN-VR Oil & Gas, ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τρεις βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς ΤΑΡ και East Med , την αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα, την κατασκευή νέου πλωτού ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB. Σημειώνεται ότι αύριο στη Λευκωσία πραγματοποιείται συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ κ.Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης