Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.5.18

Από τον Ιούλιο η τμηματική δημοσιοποίηση του «Φακέλου της Κύπρου»

Από τον Ιούλιο η τμηματική δημοσιοποίηση του «Φακέλου της Κύπρου»


Από τον Ιούλιο θα αρχίσει η τμηματική δημοσιοποίηση του περιεχομένου του «Φακέλου της Κύπρου» που η ελληνική Βουλή παρέδωσε στη Βουλή της Κύπρου, όπως είπε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη συγκρότηση του προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού πόλου.
Ο κ. Βούτσης τόνισε πως ο «Φάκελος της Κύπρου» θα κυκλοφορήσει σε τόμους (δύο τόμοι ανά μήνα ή δίμηνο), ώστε να έχουν πρόσβαση και οι πολίτες και αναφέρθηκε στη σημασία της απόφασης της σημερινής Βουλής να παραδοθεί στην Κυπριακή Βουλή και να δημοσιοποιηθεί ο εν λόγω φάκελος που για δεκαετίες βρισκόταν κλειδαμπαρωμένος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Είμαστε αποφασισμένοι με νυστέρι να ανοίξουμε για να βγουν σκελετοί από ντουλάπια», δήλωσε χαρακτηριστικά, μίλησε για πρωτοβουλίες ανασύστασης της ιστορικής μνήμης και, με αφορμή τη φασιστική, όπως είπε, επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, επισήμανε: «Ο φασισμός αντιμετωπίζεται καθημερινά και η ανασύσταση της ιστορικής μνήμης είναι οργανικό στοιχείο αυτού του αγώνα, διότι εμφανίζεται με διάφορους τρόπους καθημερινά, επωάζεται το "αυγό του φιδιού" και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης