Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.5.18

Στην Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα «Ο ρόλος της EUROJUST στη δικαστική συνεργασία εντός της Ε.Ε.», συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, συμμετείχε χθες, Πέμπτη 10-05-2018, σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας (EUROJUST), με θέμα «Ο ρόλος της EUROJUST στη δικαστική συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συμμετείχαν επίσης, η πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, η Γενική Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το Εθνικό Μέλος της Ελλάδας στη EUROJUST και Εισαγγελέας, Πάρης Αδάμης, το Εθνικό Μέλος της Αυστρίας στη EUROJUST και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, Gerhard Jarosh, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, Εισαγγελείς και Δικαστικοί Λειτουργοί, Εθνικά Μέλη EUROJUST Δανίας και Ιταλίας, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Α.Ε.Α., Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Ηλίας Ξανθάκης, κ.α.

Το έργο της EUROJUST είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας των εθνικών δικαστικών και διωκτικών αρχών κατά την αντιμετώπιση του σοβαρού διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος και η γρήγορη και αποτελεσματική παραπομπή των εγκληματιών στη δικαιοσύνη. Κάθε ένα από τα 28 κράτη μέλη αποσπά ένα ανώτερο εκπρόσωπο στην έδρα της EUROJUST στη Χάγη. Οι εκπρόσωποι αυτοί είναι έμπειροι εισαγγελείς, δικαστές ή και αστυνομικοί με αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Ο κ. Φιλιππάκος, συμμετείχε στη συνάντηση, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω αρμοδιότητας στο πλαίσιο διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, αναφορικά με θέματα που αφορούν στην εμπορία και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων (προσφύγων – μεταναστών).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης