Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.6.18

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση υλοποιεί για πρώτη φορά το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση υλοποιεί για πρώτη φορά το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα


«Υλοποιούμε για πρώτη φορά το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα. Οι νησιώτες θα έχουν συγκεκριμένο όφελος από το Μεταφορικό Ισοδύναμο» δήλωσε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς επιβατών και προϊόντων και θα προσαρμοστεί, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με το κόστος στις χερσαίες μεταφορές.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην Αλόννησο, για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι το όφελος από το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, στη Μυτιλήνη θα φτάσει τα 6 εκατομμύρια, στην Χίο τα 5 εκατομμύρια και στην Ικαρία τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε, δε, ότι η πιλοτική εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνο στο Αιγαίο, αλλά αφορά και νησιά του Ιονίου.
Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η ίδρυση Παρατηρητηρίου για να ερευνά κατά πόσο ωφελούν οι πρόνοιες του μηχανισμού και να εντοπίσει τυχόν αδυναμίες στην πορεία υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, προκειμένοτ να γίνει το πρόγραμμα πιο χρηστικό για τους πολίτες.
«Θεσπίζουμε ένα σημαντικό μέτρο και θα το διαπιστώσουν γρήγορα οι νησιώτες» είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Θα δούμε τι θα πουν οι νησιώτες για τα κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν και δεν το εφάρμοσαν και τι θα πουν για την κυβέρνηση που το εφαρμόζει κάτω από τις συγκεκριμένες δημοσιονομικές περιοριστικές συνθήκες».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης